KRO

KRO De Reünie: dromers en doorzetters

Uitzenddatum: 27/11/2011

In klas 2 Havo van het Stedelijk Lyceum uit Maastricht (jaargang 1983) zitten veel dromers. Chantal droomt van het buitenland, Jos van de kermis op het Vrijthof, Ellen van een tenniscarrière en Eric en Norbert dromen van het nieuwe meisje Cora.

Chantal voelt zich helemaal niet thuis op de middelbare school. Ze spijbelt en droomt van verre landen. In de brugklas doubleert ze en daarna in 2 Havo opnieuw. Als ze naar de Mavo wordt terug gezet vindt ze dat zo erg, dat ze helemaal niet meer naar school gaat. Tijdens het uitgaan ontmoet ze een Amerikaanse militair, die in Duitsland gelegerd is. Ze trouwen. Dan haalt Chantal in Duitsland alsnog haar highschool-diploma. Samen gaan ze naar Amerika, het land van haar dromen. Helaas loopt het huwelijk op de klippen. Chantal gaat in het leger en doet daarna een opleiding aan de politieschool. Ze werkt een aantal jaren bij de bereden politie.

Tegenwoordig leidt ze zelf nieuwe politiemensen op aan haar eigen politieschool in North Carolina. Edwin is de gangmaker van de klas, die schoolfeesten organiseert. Daardoor doet hij wel zeven jaar over de Havo. Net als zijn vader wil Edwin later in de wegenbouw gaan werken. Hij gaat vaak met zijn vader mee naar zijn werk. Maar in 1985 overlijdt zijn vader plotseling, hij is pas 50 jaar. Edwin's grote voorbeeld valt weg. Toch slaagt Edwin erin zijn droom te verwezenlijken. Tegenwoordig is hij directeur van een ingenieursbureau voor wegenbouw. Bij Venlo ontsluit hij het gebied waar in 2012 de Floriade zal worden gehouden. Tot Edwin's grote verdriet kan zijn vader dit niet meemaken.

Araceli komt met haar ouders uit Spanje naar Nederland als ze drie jaar oud is. Als Araceli 25 is, gaan haar ouders weer terug. Haar vader overlijdt kort daarna. Twee keer per jaar ziet ze haar moeder. Araceli voelt zich op en top Nederlander. Als tolk-vertaler organiseert ze congressen bij het European Institute for Public Administration in Maastricht. Rob Kamphues zoekt haar thuis op en ontdekt dat ze nog één grote passie heeft, die alles te maken heeft met haar Spaanse roots: Araceli danst al sinds haar 11e flamenco.

KRO De Reünie, zondag 27 november 20.25 uur, Nederland 1