Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-11-2011

Televisie
TROS TV SHOW
Uitzending zondag 27 november
Nederland 1 - 21.20 uuur

TOOS VAN DER VALK OPENHARTIG OVER HAAR ONTVOERING

Deze maand is het 29 jaar geleden dat Toos van der Valk werd ontvoerd. In de TROS TV SHOW van zondag 27 november vertelt zij aan Ivo Niehe voor het eerst op televisie het complete verhaal van haar ontvoering in 1982. 'Vier gemaskerde mannen kwamen binnen en ik dacht dat het een geintje was van mijn zoons die alle vier op een schietclub zitten. Vervolgens dacht ik, ze mogen Gerrit niet vinden, dat wordt foute boel', aldus Toos van der Valk. Ze vertelt over de drie angstige weken in Brussel waar ze in een kamer in een tentje zat opgesloten, over de twee momenten waarop ze probeerde te ontsnappen en over het losgeld van dertien miljoen gulden waarvan nog geen half miljoen is teruggevonden. Tevens vertelt ze over hoe ze de dag na de vrijlating meteen terugreed naar Brussel en slechts op basis van een paar flitsen die ze had kunnen zien omdat ze was geblinddoekt, toch de plek terugvond waar ze vast had gezeten. Hierdoor konden de ontvoerders gepakt worden. 'Met Gerrit heb ik er eigenlijk nooit over gesproken. Dat doen de Valken niet,' zegt Toos van der Valk.

Aan het woord komen ook Elle van Rijn die het boek 'Mijn Ontvoering' schreef en de oudste dochter van Toos, Marijke, die zorgde voor een geslaagde geldtransactie.

Het gesprek is opgenomen thuis in Nuland en in het Zwitserse chalet waar Toos van der Valk sinds de ontvoering het grootste deel van het jaar woont.

Voor meer informatie: www.tros.nl/tvshow