Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wordt dit persbericht niet goed getoond, klik hier.

Amsterdam, woensdag 23 november 2011


- Persbericht -

De middag van het hoorcollege
Vijf hoogleraren verzorgen hoorcolleges in de Rode Hoed

Heeft wetenschap nut? Over die vraag organiseren NRC Handelsblad en uitgeverij Home Academy op zondag 27 december een middag in de Rode Hoed met hoorcolleges. Vijf hoogleraren vertellen over het belang van hun vakgebied voor Nederland.

De vijf hoogleraren behoren tot de beste sprekers van Nederland: Herman Philipse (wijsbegeerte, Universiteitshoogleraar in Utrecht), Fik Meijer (Emeritus hoogleraar Oude Geschiedenis aan de Universiteit Amsterdam), Maarten van Rossem (Emeritus hoogleraar Universiteit Utrecht), Marita Mathijsen (Emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde, Universiteit Amsterdam) en Vincent Icke (Hoogleraar theoretische sterrenkunde aan de Universiteit Leiden).

De middag wordt afgesloten met een slotbeschouwing van de chef van de wetenschapsredactie van NRC Handelsblad, Ellen de Bruin.

Datum: zondag 27 november. Aanvang: 14.00 uur, café open 13.00 uur. Organisatie: NRC Handelsblad i.s.m. Home Academy en de Rode Hoed. Kaarten: ¤ 60,- inclusief twee drankjes en een box met hoorcolleges op cd van één van de vijf sprekers; online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.rodehoed.nl en 020 638 56 06.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde persbericht -