IKON

A A N K O N D I G I N G

Zicht-dvd op aanvraag beschikbaar

IKON-televisie Zondag 27 november, 4 en 11 december 2011 Nederland 2

Van 12.00 - tot 12.30 uur: IK EN MIJN MOEDER - een roadtrip Behalve afl. 2: 14.30 uur Unieke internationale co-productie over moeders en dochters!

Wat gebeurt er als je een moeder en een dochter samen in de auto op reis stuurt?

Aflevering 1 : Laura en Liduin (Nederland)
Laura bekeerde zich tot de islam. De feministische en katholieke Liduin begrijpt er nog steeds niets van. De situatie thuis werd onhoudbaar, daarom moest Liduin haar dochter voortijdig op kamers sturen. Ze gaan op reis om nader tot elkaar te komen. Of dat lukt? (27 november, 12.00 uur)

Aflevering 2: Pilvi en Lelle (Finland) Attentie: afwijkende uitzendtijd 14.30 uur! Pilvi bevindt zich in de spitsjaren van het leven: jonge kinderen en werken. Haar moeder heeft net een nieuwe vriend waar ze van wil genieten en dus zal ze haar dochter niet helpen door op de kinderen te passen. Maar er is nog een groter verdriet waar de beide vrouwen nooit eerder over konden spreken. (4 december, 14.30 uur)

Aflevering 3: Malene en Dorte (Denemarken)
Malene vindt haar moeder Dorte onverantwoordelijk omdat mannen bij haar altijd op de eerste plaats kwamen. Als je kinderen op de wereld zet, zou je toch de energie moeten hebben om ervoor te zorgen? Maar Dorte heeft last van angsten en had haar mannen nodig om zich veilig te voelen. (11 december, 12.00 uur)

Bonustrack:
Aflevering 4: Anne en Kirsten (Denemarken) - alleen te zien op internet, niet op tv! Anne heeft veel last gehad van haar Mormoonse opvoeding. Ze dacht dat ze het huwelijk moest accepteren zoals het kwam. Maar ze hield het niet langer uit en scheidde van haar man. Daarna trouwde ze nog twee maal, beide keren werd ze mishandeld. Of dat door de religieuze achtergrond kwam? Moeder Kirsten vraagt het zich af.

Ik en mijn moeder is een samenwerking van: IKON, YLE en DR.

Regie: Marijke Vreeburg, Pauliina Ståhlberg, Else Bro Thuestad Redactie: Els van Driel; eindredactie IKON: Margje de Koning