IKON

A A N K O N D I G I N G

IKON-televisie
Zondag 27 november 2011
Nederland 2


01.00 - 01.25 uur: FILMLAB: ONZE VADERS

Filmmaakster Liseth Medema werd door haar vader opgevoed als Jehovah's Getuige. Naarmate ze ouder werd, wilde ze zich niet langer conformeren aan de regels van het geloof en moest ze haar ouderlijk huis verlaten. Nu, 11 jaar later, nodigt ze haar vader uit om een weekend met haar door te brengen in Delfzijl, de plek waar ze beiden geboren zijn. Kunnen ze nader tot elkaar komen ondanks hun totaal verschillende levensvisie?

Met deze documentaire, waarmee Medema is afgestudeerd aan de Filmacademie, wil zij onderzoeken of er een manier is waarop ze de kloof tussen de wereld van haar vader en die van haarzelf kan overbruggen. De keuze die haar vader maakte op zijn achttiende heeft het leven van Liseth voor altijd getekend. Zij heeft zich hierbij neergelegd en is tevreden met haar leven in vrijheid. Maar nu mist ze een vader.

In Filmlab tonen studenten van de Nederlandse Film en Televisie Academie hun eindexamenfilms. Filmlab is een samenwerking van de publieke omroepen.

Regie: Liseth Medema; uitvoerend producent: Nanneke Landman; camera: Sanne van Rossum; sound design: Joppe Peelen; montage: Rik Sluijk; eindredactie IKON: Margje de Koning.

www.onzevadersdefilm.nl