Ingezonden persbericht


Hilversum, 21 november 2011

SPUITEN EN SLIKKEN SPECIAL OVER SEKSUEEL GEWELD

Marlies Strik
ZARAYDA GROENHART SPREEKT OPENHARTIG MET NICOLETTE KLUIJVER OVER HAAR ERVARING MET SEKSUEEL GEWELD

In de laatste aflevering van Spuiten en Slikken van dit seizoen ontvangt Nicolette Kluijver haar oud Spuiten en Slikken collega Zarayda Groenhart. Zarayda vertelt over haar persoonlijke ervaring met seksueel geweld. Dit gebeurde toen ze begin twintig was. Spuiten en Slikken wil de taboes rondom dit onderwerp verder doorbreken. Wanneer ga je over de schreef? Hoe geef je je grenzen aan? Hoe vertel je het je omgeving? Hoe is je seksleven na zo'n traumatische ervaring en wat kun je hieraan doen? Veel vragen, omdat er weinig over gesproken wordt. De Spuiten en Slikken thema-uitzending over seksueel geweld is zondag 27 november om 22.30 uur te zien bij BNN op 3.

Minke de Boer, vaste seksuologe van Spuiten en Slikken, vertelt hoe je je seksleven weer kan oppakken na seksueel geweld. Ook ontvangt Nicolette een gast die met jonge daders werkt. Waar gaat het mis? Hoe herken je signalen van de ander als die niet verder wil? Afgelopen zomer vertelde Zarayda haar verhaal over haar ervaring met seksueel geweld, eerst aan haar dierbaren en daarna in de krant. Zarayda: 'één op de vier meisjes maakt iets vervelends mee op het gebied van seks. Wanneer het je overkomt, heb je het gevoel dat je alleen bent met dit geheim. Ik hoop dat we met deze thema-uitzending kunnen laten zien, dat het een groot, nog veel te verborgen probleem is. En dat er betere tijden aanbreken zodra je je mond opentrekt. Dat heb ik zelf ook gedaan en dat durf ik nu ook te delen'.

Geraldine en Manuel verzorgen een themaquiz en in het vaste item Fuck The People wordt ook gesproken over seksueel geweld. Hoe denken onze diva's, urban chicks, urban boy's en wilde chicks over dit onderwerp. Volg Spuiten en Slikken op spuitenenslikken.bnn.nl. Hier kun je alle afleveringen terugzien, je mening geven op het forum en je vermaken met het Spuiten en Slikken woordenboek. Spuiten en Slikken is ook übersociaal! Check de Spuiten en Slikken Hyves, Facebook en Twitter.




Ingezonden persbericht