Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Belangrijke wijzigingen voor bezoekers Cultuurhuis Pléiade

Belangrijke wijzigingen voor bezoekers Cultuurhuis Pléiade

De werkzaamheden voor de bouw van het gemeentekantoor in Doorn zijn in volle gang. Hoewel aannemer Ballast Nedam zoveel mogelijk rekening houdt met gebruikers en bezoekers van het Cultuurhuis, kunt u enige overlast ondervinden.

Zo kunt u met de auto met ingang van maandag 28 november het Cultuurhuis niet meer bereiken via de Dorpsstraat. Ook verdwijnen vanaf deze datum in verband met de afzetting van het bouwterrein alle bovengrondse parkeerplaatsen, uitgezonderd de invalidenparkeerplaatsen. De parkeergarage is vanaf 28 november zeven dagen per week in gebruik.

Tijdelijke aanrijroute
Vanwege de werkzaamheden is met ingang van 28 november, tot begin 2013, het Cultuurhuis voor auto's alleen bereikbaar via de Langbroekerweg, Kapelweg en Schoollaan. In verband hiermee is de oversteek voor voetgangers en fietsers aangepast. Ook geldt er een parkeerverbod op de kapelweg. Ook fietsers maken gebruik van deze route en kunnen vervolgens via de fietsroute over het voorplein van het Cultuurhuis de Dorpsstraat bereiken. Voor de veiligheid wordt hiervoor een speciale mat aangelegd. Het is niet toegestaan om met de auto op het plein voor het Cultuurhuis te komen. Het bouwverkeer maakt geen gebruik van de tijdelijke route.

Parkeeralternatieven
Wanneer u met de auto naar Cultuurhuis Pléiade komt, kunt u in de meeste gevallen (onder werktijden) uw auto niet kwijt in de parkeergarage onder het Cultuurhuis. Wij adviseren u daarom gebruik te maken van alternatieve parkeerlocaties.
Bovengronds zijn er alleen voor mindervaliden parkeermogelijkheden. Deze bovengrondse invalidenparkeerplaatsen en de parkeerplekken voor mindervaliden in de parkeergarage zijn bereikbaar via de tijdelijke aanrijroute.

OV/fiets
Indien mogelijk adviseren wij u om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets als u naar het Cultuurhuis komt. De bussen stoppen vrijwel voor de deur. Uw fiets kunt u altijd kwijt op het plein voor het Cultuurhuis.

Maximaal 1,5 uur parkeren
Als u met de auto komt, kunt u kort parkeren in de blauwe zone in het centrum (o.a. aan Rozenburg nabij Albert Heijn/Thorheimpassage). Hier mag maximaal 1,5 uur geparkeerd worden met parkeerschijf. De entree van het parkeerterrein ligt aan de Dorpsstraat tegenover het Cultuurhuis.

Langer dan 1,5 uur parkeren
Voor langer dan 1,5 uur parkeren buiten de blauwe zone kunt u terecht op:

het parkeerterrein van Huis Doorn aan de Langbroekerweg het parkeerterrein aan de Van Bennekomweg (zijweg Amersfoortseweg) het parkeerterrein van de Martinuskerk aan de Dorpsstraat (ingang IJskelderlaan)

te downloaden
Parkeren Cultuurhuis vanaf 28 november 2011.pdfLees voor