FNV Bouw

Werknemers Houtskeletbouw bedreigd met ontslag

Timmer- en bouwbedrijf Houtskeletbouw wil zestien medewerkers uit de timmertak van het bedrijf ontslaan. Volgens de directie zit het bedrijf op een slechte productielocatie en is de opslagcapaciteit onvoldoende. Bovendien zegt de leiding te kampen te hebben met hoog verzuim onder het personeel en zijn de lonen te hoog. FNV Bouw komt in het geweer om de dreigende ontslagen te voorkomen.

Houtskeletbouw heeft nog werk tot maart 2012. De projecten die daarna nog overblijven, wil de directie uitbesteden.

Eerder ingrijpen
FNV Bouw is van mening dat de top van het bedrijf veel eerder in de bedrijfsvoering had moeten ingrijpen. De slechte productielokatie en opslagfaciliteiten zijn keuzes van het bedrijf zelf. Volgens de bouwbond kun je die niet als reden opvoeren voor het ontslaan van werknemers. Het UWV hanteert dezelfde lijn en heeft het verzoek om het ontslag van de zestien afgewezen.

Kirsten Smit, regiobestuurder van FNV Bouw: "De redenen die Houtskeletbouw opvoert voor het ontslag, kloppen van geen kant. Het gaat hier om matig management van het bedrijf, niet om werknemer die geen goed werk leveren. Slechte bedrijfsresultaten kun je niet afwentelen op werknemers die daar niet voor verantwoordelijk zijn. Daarom zien wij niets in de voorgenomen ontslagen"

Eigenaardig
De vakbond heeft inzage gevraagd in de financiën van het bedrijf. Volgens Smit zijn daar eigenaardigheden in te vinden. FNV Bouw zou eind deze week met de werkgever praten over de financiën, maar Houtskeletbouw heeft die afspraak eenzijdig afgezegd. FNV Bouw verwacht dat de werkgever het er niet bij laat zitten. Het advies aan de werknemers is dan ook contact met de bond op te nemen als de werkgever met 'iets' komt!

Publicatiedatum: 25-11-2011