Politie Kennemerland

Persberichten 27 november 2011

Beverwijk, Cruquius, Haarlem, Hoofddorp, Ijmuiden, 27-11-2011

Autobrand op Driehuizerkerkweg
DRIEHUIS, 27 november Op de Driehuizerkerkweg vatte om 00.30 uur een auto brand. Hoogstwaarschijnlijk is de oorzaak van de brand kortsluiting onder de motorkap. De bestuurder van de auto gaf aan dat de brand begon nadat hij zijn auto had gestart. De brandweer was snel ter plaatse om de brand te blussen.

Rijbewijs ingenomen (1)
HOOFDDORP, 27 november Op de Deltaweg heeft de politie om 04.45 uur een 26-jarige man uit Hoofddorp in zijn auto aangehouden vanwege rijden onder invloed. Bij controle bleek dat de man zoveel had gedronken (alcoholpromillage: 1,45) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Rijbewijs ingenomen (2)
HEEMSTEDE, 27 november Een 19-jarige man uit Haarlem is door de politie om 02.15 uur op de Cruquiusweg aangehouden vanwege rijden onder invloed. Bij controle bleek dat de man zoveel had gedronken (alcoholpromillage: 1,97) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Rijbewijs ingenomen (3)
IJMUIDEN, 26 november Op de Engelmundusstraat heeft de politie om 02.30 uur een 28-jarige man uit IJmuiden op zijn bromfiets aangehouden. Bij controle bleek dat de man zoveel had gedronken (alcoholpromillage: 2,32) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Jeugdige inbrekers aangehouden
HOOFDDORP, 26 november Bij de halte Spaarneziekenhuis heeft de politie in de Zuidtangent om 17.30 uur twee 16-jarige jongens aangehouden, beiden afkomstig uit Haarlem, die verdacht worden van woninginbraak. De beide jongen waren door de bewoner van een woning omstreeks 17.00 uur overlopen, en zijn snel de woning uitgevlucht. Bij de halte Overbos zijn zij vervolgens op de Zuidtangent gestapt. Beide jongens zijn overgebracht naar het bureau in verband met nader onderzoek.

Fietsendief op heterdaad aangehouden
IJMUIDEN, 26 november Op de De Noostraat heeft de politie om 23.00 uur een 33-jarige man uit Haarlem aangehouden vanwege diefstal van een fiets. De man reed met twee fietsen en had een betonschaar in een plastic zak bij zich. Daar bleek ook nog een doorgeknipt slot in te zitten. Bij zijn aanhouding trof de politie ook nog enkele bolletjes cocaïne en heroïne aan. Die zijn allen in beslag genomen, evenals de twee fietsen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden vanwege bezit hard drugs
HOOFDDORP, 26 november In een woning in Hoofddorp heeft de politie om 12.30 uur een 19-jarige man aangehouden op verdenking van handel en bezit van hard drugs. In de woning trof de politie een groot aantal wikkels met daarin vermoedelijk cocaïne, en diverse XTC-tabletten aan. De man is overgebracht naar het bureau in verband met nader onderzoek.

Rondrijden in onverzekerde auto
BEVERWIJK, 25 november Op de Olieslagerlaan heeft de politie om 18.00 uur een 20-jarige man uit Beverwijk in zijn auto aangehouden. De man bleek rond te rijden in een auto die niet verzekerd was. Ook bleek dat de man nog een verkeersboete van ruim 100,- op zijn naam had staan, die nog niet betaald was. De bestuurder en de auto zijn overgebracht naar het bureau. Daar heeft de moeder van de verdachte de boete betaald.

Winkeldief krijgt winkelverbod
HOOFDDORP, 25 november In een winkel aan het Marktplein heeft de 17.30 uur een 41-jarige man uit Beverwijk aangehouden vanwege diefstal van een jas. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een winkelverbod uitgereikt.

Man betaalt met vals geld
BEVERWIJK, 25 november Op de Plantage in Beverwijk heeft de politie om 17.00 uur een 46-jarige man uit Beverwijk vanwege het betalen met vals geld. Bij een bloemenstal had hij een bosje bleoemen gekocht en betaald met een biljet van 50,-. Diverse bloemverkopers hadden elkaar gewaarschuwd dat er met vals geld werd betaald. De politie heeft de zaak in onderzoek.