Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.20 uur

Utrecht, 27-11-2011

Negeren stoptekens, rijden onder invloed en zonder rijbewijs

DE BILT De politie heeft in de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november een man uit Kortenhoef aangehouden voor onder meer het negeren van meerdere stoptekens van de politie, motorrijden onder invloed van alcohol en zonder rijbewijs.

Agenten kregen die nacht een melding van een medewerker van de meldkamer dat een bestuurder van een motorscooter niet voldeed aan een stopteken van de politie. De verdachte reedt vanuit de wijk Overvecht in Utrecht richting de Koningin Wilhelminalaan in Groenekan. Surveillerende agenten zagen vervolgens omstreeks 05.00 uur de desbetreffende motorscooter op de Groenekansweg rijden met twee opzittenden. Agenten zetten daarop de achtervolging in. Toen de bestuurder van de motorscooter tot twee keer toe geen gehoor gaf aan stoptekens van agenten, moest de achtervolging worden gestaakt. Andere agenten troffen de motorrijder en de opzittende niet veel later aan op de Middelwijksestraat in Soest.

Het bleek dat de bestuurder van de motorscooter waarschijnlijk de macht over het stuur had verloren en terecht is gekomen in de berm. Hierbij is ook schade ontstaan aan een politievoertuig.Het tweetal is aangehouden (de bestuurder van 20 uit Kortenhoef en de opzittende van 18 uit Hilversum) en meegenomen naar het politiebureau.

Meerdere overtredingen

Agenten namen een blaastest af en het bleek dat de 20-jarige bestuurder onder invloed was (335 ug/l). De man kreeg verder een proces-verbaal uitgereikt voor het negeren van meerdere stoptekens van de politie, het rijden zonder rijbewijs en zonder verzekering, het rijden in tegengestelde rijrichting, het overtreden van de maximum snelheid op onder meer de Soestdijkesweg Noord en het rijden over een fietspad met een motorfiets. De politie doet nog onderzoek naar de rol van de opzittende. Hij zou ook een deel van de achtervolging achter het stuur hebben gezeten. Ook onderzoekt de politie de herkomst van de scooter, mogelijk is deze zonder toestemming van de eigenaar meegenomen. De motorscooter is in beslaggenomen.

Verkeersconflict

ZEIST Zaterdag 26 november heeft de politie een 64-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van mishandeling van een 63-jarige vrouw uit Zeist.

Die ochtend gingen agenten naar een parkeerplaats bij een supermarkt aan de Van Reenenweg. Hier zou een verkeersconflict hebben plaatsgevonden dat uit de hand was gelopen. Toen agenten daar aankwamen bleek dat een 63-jarige man zijn auto wilde inparkeren in een parkeervak. De partner van de man ging voor het parkeervak staan. Op dat moment wilde echter een andere automobilist (64 jaar) inparkeren. Hij reed de vrouw aan, waardoor zij op de moterkap terecht kwam. Hierop sprak de 63-jarige man de verdachte aan. Hierop kwam de verdachte uit zijn auto en duwde de man. Twee mensen waren getuigen van het conflict en een van hen plaatste zijn auto achter die van de verdachte omdat hij weg wilde rijden.

Agenten namen de 64-jarige man mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet onderzoek naar het conflict.