Politie Drenthe

Zondag 27 november 2011

Provincie Drenthe, 27-11-2011

Alcohol in het verkeer

EMMEN Op de Hondsrugweg in Emmen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 37-jarige automobilist uit die plaats aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol (590 ugl). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ERICA De politie vorderde in de nacht van zaterdag op zondag ook het rijbewijs in van een 20-jarige beginnend bestuurder uit Leek. Hij reed in een auto over de Verlengde Vaart ZZ in Erica. De ademanalyse gaf een uitslag van 165 ugl.

Geweldsincidenten

WESTERBORK In de nacht van zaterdag op zondag was er op de Hoofdstraat in Westerbork ruzie tussen een groep studenten uit Groningen en een groep lokale jongeren. Daarbij raakte een jongen gewond. Bij de komst van de politie was de ruzie voorbij. Niemand deed aangifte. Korte tijd later toog de politie naar het Oranjekanaal in Zwiggelte omdat de groep lokale jongeren verhaal wilde halen bij de studenten die daar in een kampeerboerderij overnachtten. De politie voorkwam dat de zaak escaleerde. Ruim een uur daarna, het was toen inmiddels half zes, kon de politie uitrukken naar De Noesten in Westerbork. Daar was de groep lokale jongeren naar toe getrokken om verhaal te halen bij de eigenaar van een horecagelegenheid in Westerbork. Naar de mening van de jongeren had hij niet goed had gehandeld tijdens de ruzie op de Hoofdstraat. Bij de woning werden vernielingen gepleegd waarna de politie de jongeren aanhield en overbracht naar het politiebureau. Bij de aangehouden jongeren gaat het om twee jongens van 18 en 20 jaar uit Beilen, twee jongens van 18 en 23 jaar uit Zwiggelte, een 19-jarige jongen uit Schoonoord en een 20-jarige jongen uit Erm. Ze worden zondag verhoord en de politie maakt proces-verbaal op voor vernieling en openlijke geweldpleging.

ASSEN Op de Brinkstraat in Assen kregen in de nacht van zaterdag op zondag twee jongeren van 18 en 22 jaar uit Assen ruzie. Daarbij werd de 18-jarige jongen mishandeld. Hij deed aangifte. De andere jongen werd door de politie aangehouden en ingesloten. Hij is zondag gehoord en daarna in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

ASSEN In zijn woning in Assen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 17-jarige jongen aan. De jongen wordt verdacht van het mishandelen van zijn voormalige vriendin, een 18-jarige meisje uit Assen. De jongen trof het meisje in De Borgstee waar hij volgens het meisje haar sloeg, op de grond gooide en over de weg sleurde. Het meisje deed aangifte.

EMMEN De politie hield zaterdagavond een 26-jarige vrouw uit Emmen aan. De vrouw wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van een 29-jarige plaatsgenote. Ook verdenkt deze vrouw haar van diefstal van haar mobiele telefoon. De twee kregen ruzie in de woning van de 29-jarige vrouw. Zij deed aangifte.

Agenten beledigd

ZUIDLAREN Tijdens de schermutselingen in het centrum van Westerbork zijn twee mannen aangehouden voor het beledigen van agenten. Het betreffen een 20-jarige man uit Zwiggelte en een 20-jarige man uit Aalden. De agenten deden aangifte en tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

EMMEN Ook een 43-jarige man uit Zwanenburg is aangehouden na het zonder enige aanleiding uitschelden en daarmee beledigen van politieagenten. Dit gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag op de Wilhelminastraat in Emmen. Ook deze agenten deden aangifte.

MEPPEL Op het Prinsenplein in Meppel vond een beschonken 22-jarige man uit Ruinerwold het nodig om zonder enige aanleiding een paar agenten te beledigen. Hij is aangehouden en ingesloten. De agenten deden aangifte.

Portier bedreigd

ASSEN Op de Brinkstraat in Assen bedreigde in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats een portier van een horecagelegenheid met de dood. De man was de toegang geweigerd omdat hij zich niet wilde of kon legitimeren. Hierop driegde hij de portier en zijn moeder dood te maken. De portier hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De portier deed aangifte.

Hennep aangetroffen

NORG In een woning op een park aan de Oosterduinen in Norg nam de politie in de nacht van zaterdag op zondag zeven vuilniszakken gedroogde henneptoppen (ruim zes kg) in beslag. Agenten reden het park op om een auto te controleren. Toen ze de auto aantroffen bij een woning was er niemand meer aanwezig. De agenten roken een hennepgeur die uit het bewuste huis kwam. Bij een onderzoek in deze woning werd een droogruimte voor hennepplanten aangetroffen met daarin de gedroogde henneptoppen en wat hennepafval. In de woning was niemand aanwezig. De hennep en de apparatuur die gebruikt is voor het drogen zijn in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner(s).

Harddrugs in beslag genomen

EMMEN In een eetgelegenheid aan de Min. Kanstraat in Emmen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige man uit die plaats aan. In de zaak was wat onenigheid ontstaan waarop de politie was gebeld. Bij de komst van agenten was het weer rustig. Agenten zagen dat de verdachte iets liet vallen. Dit bleken een zakje en een doosje, beiden met wit poeder te zijn. Op verdenking van het in bezit hebben van harddrugs is de man aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Het zakje en doosje zijn met inhoud voor nader onderzoek in beslag genomen

Vuurwerkpistolen en munitie in beslag genomen

SCHOONEBEEK/ZUIDLAREN Bij een grenscontrole op de Lauensteinstraat in Schoonebeek nam de politie zaterdagmorgen bij twee inwoners van Zuidlaren munitie voor vuurwerkpistolen in beslag. De twee mannen van 45 en 46 jaar verklaarden de munitie voor hun pistolen gekocht te hebben in Duitsland. De wapens hadden ze thuis en die zijn later door hen ingeleverd op het politiebureau. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief

MEPPEL Medewerkers van een winkel aan de Hoofdstraat in Meppel hielden zaterdagmiddag een 18-jarige meisje uit die plaats aan. Het meisje rekende niet alles af bij de kassa. Ze is overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakte.

Ruit vernield dader gewond

EMMEN Op aanwijzing van een getuige hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag op de Min. Kanstraat in Emmen twee jongens van 20 en 21 jaar uit Barneveld en Hoogeveen aan. De getuige had gezien dat de jongens een ruit hadden vernield bij een winkel aan de Hoofdstraat in Emmen. De jongen uit Barneveld raakte daarbij zodanig gewond dat hij eerst langs de spoedeisende hulp in het ziekenhuis moest voordat de politie hem, samen met zijn vriend, kon insluiten op een politiebureau. Zondag hebben ze een verklaring afgelegd en zijn ze weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraken in de avonduren

ZUIDLAREN Zaterdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur is in Zuidlaren ingebroken in twee woningen aan de Veenplasweg en de Tienelseweg. De bewoners waren afwezig. Men kwam binnen door een raam te forceren. De buit bestond uit geld en sieraden.

Aangekondigde verkeerscontroles

De politie kondigt voor komende week de volgende controles aan;


- Op 28 november tussen 09.00 en 17.00 uur een radar snelheidscontrole op de N 376.


- Op 29 november tussen 09.00 en 17.00 uur gaat een videosurveillancevoertuig van politie Drenthe met de cameraploeg van Wegmisbruikers de regio in. Hierbij zal met name op (zware) verkeersovertredingen worden gelet.