Politie Groningen

Zondag 27 november 2011

Provincie Groningen, 27-11-2011

Ongewenste bezoeker ziekenhuis aangehouden

GRONINGEN Zaterdagmiddag heeft de politie een 44-jarige inwoner van Groningen aangehouden in het ziekenhuis aan de Antonius Deusinglaan in Groningen. De Stadjer had namelijk al een ontzegging om daar te komen omdat hij zich niet had gedragen. Agenten hebben de man in de parkeergarage aangehouden. Na een proces-verbaal te hebben gekregen kon de Stadjer het politiebureau weer verlaten.

Verdachte van slooproute aangehouden

GRONINGEN De politie heeft op zondagochtend een 37-jarige Stadjer aangehouden in de Moesstraat in Groningen. Agenten kregen de melding dat een man bezig was met het vernielen van geparkeerde scooters. De melding werd anders toen deze man een van de getuigen zou mishandelen. Agenten troffen de man en de getuigen aan en hebben de verdachte aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol was, is ingesloten in het politiebureau. Een onderzoek in de omgeving wees uit dat er meerdere vernielingen waren gepleegd aan autos, scooters en fietsen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Tegen de Stadjer zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vrouw gewond bij aanrijding auto met bestelbus

BLIJHAM Zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelauto op de kruising Hoofdweg, Winschoterwegen de Bouwteweg Oosteinde (N969). Een 54-jarige automobilist afkomstig uit Blijham zag bij het oversteken van de N969 de bestelbus over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg en de bestelbus kwam op de kop terecht. Van de drie inzittenden van de bestelbus raakte alleen een 67-jarige inwoonster van Blijham gewond. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De overige inzittenden, een 55-jarige man en een 51-jarige vrouw beiden afkomstig uit Winschoten, bleven ongedeerd. De voertuigen moesten worden afgesleept en de politie heeft in onderzoek ingesteld.

Alcomobilisten aangehouden bij controle

WINSCHOTEN De politie controleerde op zaterdagnacht op de Beerststerweg in Winschoten een 40-jarige automobilist afkomstig uit
Hoogezand-Sappemeer. De agenten roken bij de bestuurder een sterke alcohollucht en een blaastest bevestigde dit ook. De bestuurder is aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse uit dat de man meer dan 1.65 promille (735 ug/l) alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bij deze controle werd ook door medewerkers van Koninklijke Mareschaussee ook een 24-jarige bestuurder afkomstig uit Hongarije gecontroleerd. Ook hij bleek te veel te hebben gedronken. Na afname van een ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij meer dan 1.10 promille (490 ug/l) alcohol in zijn bloed had. Ook tegen deze alcomobilist is proces-verbaal opgemaakt.

Agenten accepteren beledigingen niet

GRONINGEN Zaterdagnacht is een 31-jarige Stadjer aangehouden in de Poelestraat in Groningen voor het beledigen van agenten. Toen de agenten de verdachte wilden aanhouden probeerde een tiental vrienden van de verdachte de aanhouding te belemmeren. Door meerdere agenten moest er geweld gebruikt worden om de vrienden, die allen onder invloed van alcohol verkeerden, op afstand te houden. Ondanks de agressie van de groep is de verdachte aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Van alles mis met alcomobilist

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht op de Wibenaheerd in Groningen een 47-jarige bestuurder afkomstig uit Groningen aangehouden. Bij controle wees de blaastest uit dat de bestuurder te veel had gedrongen. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man meer dan 1.65 promille (735 ug/l) alcohol in zijn bloed had. Toen de agenten het rijbewijs wilden invorderen bleek dat de Stadjer ook niet meer in het bezit was van een geldig rijbewijs. Ook had de man nog twee openstaande boetes. Na het een en ander te hebben geregeld, kon de man het bureau weer verlaten. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

BELLINGWOLDE Zaterdagmiddag heeft de politie een 51-jarige inwoner van Bellingwolde aangehouden voor huiselijk geweld. Zijn 48-jarige vrouw had daarvoor de politie gebeld met de mededeling dat zij door haar man in hun woning in Bellingwolde bij de keel was gegrepen en met een mes was bedreigd. Toen agenten bij de woning van de vrouw kwamen, bleek de man bij de buren te zitten. De man ontkende alles. Hij is aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Het mes dat bij de vrouw in de woning was achtergelaten is inbeslaggenomen. De politie heeft de zaak in behandeling.

Dieseldief aangehouden

WILDERVANK Een 27-jarige inwoner van Stadskanaal is zaterdagnacht aangehouden in de Maagdepalmstraat in Wildervank op verdenking van diefstal van diesel. Een alerte getuige belde de politie omdat hij een bestuurder van een personenauto verdacht bij een vrachtauto zag staan en het vermoeden had dat er diesel zou worden gestolen. Ter plekke troffen de agenten de bestuurder aan die een vaag verhaal had. Toen uit onderzoek bleek dat er ook nog slangen uit de brandstoftank van de vrachtauto staken, is de bestuurder aangehouden. Onderzoek in de auto van de verdachte leverde geen jerrycans maar wel een aantal andere verdachte zaken op. Zo werden er onder andere een busje pepperspray, een honkbalknuppel en een groot kapmes aangetroffen. De verdachte is ingesloten in het politiebureau. De politie doet nader onderzoek.

Bestuurder brommobiel rijdt lantaarnaal omver

TER APEL - Zaterdagnacht is een 17-jarige bestuurder afkomstig uit Vlagtwedde gewond geraakt bij een aanrijding op de Sellingerstraat in Ter Apel. De jongen was tegen een lantaarnpaal aangereden. Oorzaak is nog onbekend. Omdat hij zijn gordel niet droeg is hij met zijn hoofd tegen de voorruit aangekomen waardoor de ruit verbrijzeld is. De bestuurder, die verklaard had alcohol te hebben gedronken, is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Brommobiel en lantaarnpaal waren zwaar beschadigd. Brommobiel is afgesleept. In het ziekhuis is bloed afgenomen van de jongen om vast te kunnen stellen of hij te veel had gedronken. De politie heeft de zaak in behandeling.

Ruziemakende vrouw aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zondagochtend een 23-jarige inwoonster van Groningen in de Perperstraat in Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de vrouw aan het ruzie maken was met haar vriend. De agenten spraken de vrouw aan op haar gedrag. Zij bleek niet voor rede vatbaar te zijn en weigerde haar naam en identiteitsbewijs te tonen. Zij is aangehouden en kon het politiebureau verlaten nadat zij een bekeuring had ontvangen.

Voetbalanalyse eindigde in vechtpartij

WINSCHOTEN Zaterdagnacht liep een voetbalanalyse in de Torenstrat in Winschoten uit op een vechtpartij. Een 17-jarige inwoner van Bellingwolde trof en speler van een voetbalteam waartegen hij die dag had gevoetbald en begon een gesprek. De nog onbekende tegenstander had kennelijk een ander beeld van de wedstrijd en gooide het slachtoffer op de grond en begon te schoppen en te slaan. Vrienden van het slachtoffer probeerden hem te helpen waarbij ook een 19-jarige inwoner van Oude Pekela gewond raakte aan zijn neus. De beide slachtoffers moesten worden geholpen in het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.