Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 27 november

Noord-Holland Noord , 27-11-2011

Joyriding

Heerhugowaard/Alkmaar, zondag 27 november

Een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard werd zondagochtend rond 05.10 uur aangehouden op de Wilhelminalaan in Alkmaar. De politie kreeg een melding dat drie jongens in een zwaar beschadigde auto waren aan komen rijden bij het MCA ziekenhuis. Een van de jongens was gewond. Het voertuig stond inéén van de parkeervakken geparkeerd en bleek inderdaad zwaar beschadigd te zijn aan de voorzijde. Er werden twee jongens aangetroffen in de wachtkamer van de spoedeisende hulp. De derde jongen werd inmiddels behandeld. De 18-jarige man, eveneens uit Heerhugowaard, was buiten bewustzijn binnengebracht.

De twee jongens in de wachtkamer verklaarden dat zij de auto van de moeder van de 18-jarige verdachte hadden meegenomen en op het industrieterrein de Zandhorst een ongeval te hebben gekregen. De verdachte bleek met alcohol op en zonder rijbewijs zijn vriend naar het ziekenhuis te hebben gehad. Bij navraag bleken de jongens zonder toestemming de auto te hebben meegenomen. De 18-jarige jongen blies 495 ug/l. Dit is vierenhalf maal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l voor beginnend bestuurders. De jongen werd aangehouden voor rijden onder invloed, verlaten plaats ongeval en het in gevaar brengen van anderen. De 19-jarige gewonde jongen moet 24 uur ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Man gooit met biljartballen in café

Alkmaar, zaterdag 26 november

Een 26-jarige man uit Alkmaar werd zaterdagavond rond 20.45 uur aangehouden op de Stationstraat. De man zat in een café en werd door de bardame aangesproken omdat hij een sigaret opstak. De man ging hierop door het lint, en pakte enkele biljartballen van de biljarttafel. Deze gooide hij met kracht tegen verschillende ruiten. Enkele sneuvelden hierdoor. Vervolgens gooide hij enkele barkrukken naar de ruimte achter de bar. Alle bezoekers vluchtten uit het café. De politie hield de 26-jarige man aan.

Mishandeling (1)

Hoogkarspel, zondag 27 november

Een 19-jarige man uit Hoogkarspel werd zondagochtend rond 03.50 uur aangehouden op het Achterom. De politie kreeg een melding van een vechtpartij in de buurt van de Marskramer. Agenten zagen ter plaatse iemand op straat liggen die bloedde en letsel had in zijn gezicht. De 24-jarige man uit Bovenkarspel klaagde over pijn in zijn buik. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Een getuige verklaarde dat de man in zijn gezicht was geslagen door de 19-jarige man en hierdoor ten val kwam. De 19-jarige man werd aangetroffen op het Achterom. Hij bekende inderdaad de 24-jarige man geslagen te hebben. Hij werd aangehouden voor mishandeling en overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling (2)

Schagen, zondag 27 november

Een 20-jarige man uit Schagen is zondagochtend rond 04.10 uur aangehouden op de Markt. De man had in een horecagelegenheid een 32-jarige man uit Oudesluis met zijn vuist in het gezicht geslagen. Hierna vielen er over en weer klappen. De 32-jarige man liep een snee in zijn hoofd en in zijn arm op. De 20-jarige man werd door de beveiliging van de horecagelegenheid naar buiten gebracht. Hij werd hierop door de politie aangehouden voor mishandeling.

Huiselijk geweld

Hoorn, zondag 27 november

Een 28-jarige man uit Hoorn werd zondagochtend rond 03.30 uur aangehouden in zijn woning. Hij had zijn vrouw bij haar kleding gepakt en toen hij haar losliet gaf hij haar een klap op haar hoofd. Toen hij haar vervolgens nogmaals wilde slaan deed de vrouw een stap naar achteren. Hierdoor kwam de vuist van de man op een vaas terecht, die stuk viel. De vrouw belde de politie. Deze hield de man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Man rijdt meerdere keren tegen auto

Heerhugowaard, zaterdag 26 november

Een 41-jarige man uit Heerhugowaard werd zaterdagavond rond 22.20 uur aangehouden in zijn woning. Een 25-jarige man uit Oosterhout stond met zijn auto op de Middenweg te wachten voor een verkeerslicht. Hij voelde dat hij van achteren opgedrukt werd door een auto achter hem. De 25-jarige man stapte uit en liep naar de bestuurder van de auto. Hij opende het portier en rook een alcohollucht. De bestuurder probeerde de auto in zijn achteruit te krijgen, dit lukte echter niet. Hij reed nog enkele keren tegen de achterkant van de auto van de 25-jarige man. Hierna lukte het de bestuurder blijkbaar wel het voertuig in zijn achteruit te krijgen. Hij keerde en reed weg. De 25-jarige man had schade aan zijn auto. De politie werd gebeld. Deze achterhaalde via het kenteken van de weggereden bestuurder het adres van de te naam gestelde van het voertuig. De 41-jarige man werd aangehouden voor verlaten van de plaats van het ongeval en bleek inderdaad onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies op het politiebureau 815 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drankrijder rijdt tegen boom

Slootdorp, zaterdag 26 november

Een 46-jarige automobilist uit Slootdorp raakte zaterdagochtend zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de Wieringerrandweg met zijn auto tegen een boom was gereden. De politie kreeg net na middernacht een melding van het ongeval. Toen agenten onderweg waren naar de melding kregen zij door dat de eigenaar van de auto net thuis was aangekomen. Bij de woning van de man aangekomen bleek dat hij bloed op zijn kleren had, een bloedlip en last had van zijn arm. De man werd nadat hij mee geweest was ter controle naar het ziekenhuis, aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 650 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Fietsster gewond

Hoorn, vrijdag 25 november

Een 82-jarige fietsster uit Hoorn raakte vrijdagmiddag gewond bij een ongeval op de Timmerwerf. Een 51-jarige automobiliste uit Hoorn had last van de zon en zag, bij het nemen van de bocht naar links, niet de haar tegemoetkomende fietsster. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietsster ten val kwam. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het Westfries Gasthuis. Zij bleek aan beide zijden gebroken ribben te hebben en twee gebroken oogkassen.

Man aangehouden na bedreigen agenten

Alkmaar, zaterdag 26 november

Een 36-jarige man uit Alkmaar werd zaterdagochtend rond 01.45 uur aangehouden op het Waagplein. Een agent, die belast was met horecatoezicht, werd aangesproken door een portier van een café dat er een man was die het café uit was gezet omdat hij hinderlijk aanwezig was. Deze man stond nu voor de deur van het café en wilde niet weggaan. Agenten spraken de betreffende man aan en vroegen hem mee te lopen naar een rustige plek. Hierop pakte de man één van de agenten bij zijn jas. Een andere agent kwam tussenbeide en probeerde de man uit de mensenmenigte te krijgen. De 36-jarige man werd gevraagd van het Waagplein weg te gaan. Hij begon echter de agenten met de dood te bedreigen. Hij werd hierop aangehouden. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Bij het overbrengen van man naar het politiebureau ging hij door met het uiten van doodsbedreigingen naar de agenten. De man werd in verzekering gesteld en wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Man gooit met fietsen

Enkhuizen, zaterdag 26 november

Een 29-jarige man uit Bovenkarspel werd zaterdagochtend rond 02.40 uur aangehouden op de Torenstraat. De politie kreeg een melding dat de man zich vervelend gedroeg bij een café op de Torenstraat. Agenten spraken de man aan en vroegen hem weg te gaan omdat hij mensen lastig viel. De man werd door iemand meegenomen die hem naar huis zou brengen. Enige tijd later kwam er weer een melding van hetzelfde café dat de 29-jarige man hier weer stond en wederom overlast veroorzaakte. Op weg naar het café zagen de agenten de man een steeg inlopen en met fietsen gooien. Hij werd aangehouden voor baldadigheid en openbare dronkenschap.

Bezit vuurwapen

Schagen, zaterdag 26 november

Zaterdagochtend trof de politie trof bij controle van een auto een vuurwapen aan. De 40-jarige bestuurder reed rond 03.50 uur over de Provinciale weg. Hij werd aan de kant gezet. Op de achterbank van de auto lagen meerdere jerrycans. Ook werd er veel gereedschap in het voertuig aangetroffen. Tussen de passagiersstoel en de achterbank bleek een vuurwapen te liggen. Het wapen en de gereedschappen werden in beslag genomen. De man werd aangehouden voor wapenbezit. Hij is in verzekering gesteld.

Alcoholcontroles

Broek op Langedijk, zaterdag 26 november

Op de Dulleweg werd zaterdagavond van 21.00 tot 23.45 uur gecontroleerd op alcohol. Er werden van 261 bestuurders blaastesten afgenomen. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Heerhugowaard, zondag 27 november

Op de Westtangent werd zondagochtend van 01.00 tot 04.00 uur gecontroleerd op alcohol. Er werden 140 blaastesten afgenomen, waarbij één overtreding werd geconstateerd. Een beginnend bestuurder blies 110 ug/l, terwijl de toegestane hoeveelheid alcohol 90 ug/l is voor deze categorie bestuurders. Deze bestuurder kreeg een rijverbod van enkele uren.

Alkmaar, zondag 27 november

Op de Geestersingel werd zondagochtend van 01.45 tot 04.45 uur gecontroleerd op alcohol. In totaal moesten 113 bestuurders blazen. Er waren negen overtredingen, waarbij van vier bestuurders het rijbewijs werd ingevorderd. Deze vier waren allemaal beginnend bestuurder. Een 21-jarige man blies het hoogst aantal ug/l, namelijk 610. Dit is ruim zesmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l voor beginnend bestuurders.

Bergen, zondag 27 november

Op de Bergerweg, Blaaderenweg en de Dreef werd van zaterdagavond 21.15 tot zondagochtend 00.30 uur gecontroleerd op snelheid. Er werden 411 blaastesten afgenomen. Negen bestuurders waren in overtreding, waarvan 445 ug/l de hoogste was door een 64-jarige automobilist uit Bergen. Er werden geen rijbewijzen ingevorderd bij deze controle.

Drankrijder

Den Helder, zondag 27 november

Een 22-jarige automobilist uit Litouwen werd zondagochtend rond 00.17 uur op de Polderweg aangehouden met teveel alcohol op. De man, een beginnend bestuurder, blies 810 ug/l. Dit is negen keer de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l voor beginnend bestuurders. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Inbraak woning

Den Helder, zondag 27 november

In een woning aan de Anemonenstraat werd tussen zaterdagmiddag 15.00 en zondagochtend 04.00 uur ingebroken. De voordeur werd opengebroken en het huis werd doorzocht. Uit de woning werd apparatuur en geld weggenomen.

Heiloo, zaterdag 26 november

In een woning aan de Westerweg werd zaterdagochtend rond 10.00 uur ontdekt dat er was ingebroken. Het raam aan de achterzijde van de woning bleek geheel uit de sponning te zijn genomen. Er werden een laptop en een portemonnee weggenomen.

Zwaag, zaterdag 26 november

In een woning aan de Kamille werd zaterdag tussen 15.00 en 19.45 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een keukenraam te forceren. Er werd apparatuur weggenomen en enkele postzegelboeken.

De Goorn, zondag 27 november

In een woning aan de Rietgras werd tussen zaterdagavond 23.00 en zondagochtend 07.15 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door een bovenlicht in de keuken open te breken. De sleutels van de autos van de bewoners lagen in de woning. De twee auto;s werden ontvreemd. Daarnaast werd er apparatuur en geld weggenomen.

Egmond aan den Hoef, zaterdag 26 november

In een woning aan de Hoeverweg werd zaterdagavond tussen 18.30 en 23.30 uur ingebroken. Er werd een raam geforceerd waardoor de daders binnenkwamen. Er werd een armband uit de woning weggenomen.