Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Harderwijk - Agente geslagen tijdens aanhouding           |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 27 november een 21-jarige vrouw uit Zeewolde aangehouden. Zij weigerde zich te legitimeren en sloeg een agente.

Rond 04.30 uur zagen twee surveilleerde agenten een groepje jongeren staan aan de Markt in de Harderwijkse binnenstad. De horecagelegenheden waren gesloten. Omdat er regelmatig overlastmeldingen binnenkomen over uitgaanspubliek dat zich na sluiting van de kroegen nog luidruchtig gedraagt spraken zij het groepje aan. De agenten verzochten de groep huiswaarts te keren.

De 21-jarige vrouw gedroeg zich hierbij recalcitrant waarop een agente naar haar legitimatiebewijs vroeg. Toen de vrouw deze meerdere keren weigerde te geven wilde de agente haar aanhouden. De vrouw probeerde te ontkomen echter kon de agente haar tegenhouden. Hierbij heeft de vrouw de agente geslagen. Zij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouw is voor nader verhoor ingesloten. De agente liep een verwonding op in haar gezicht.

Geweld tegen politieambtenaren wordt niet getolereerd. Het beleid van het Openbaar Ministerie is erop gericht dat er zwaardere straffen worden geëist als een medewerker met een publieke taak tijdens zijn of haar werk slachtoffer wordt van geweld.

2011166778

|     |Putten - Inbrekers slaan drie keer toe                    |
Op zaterdag 26 november is er ingebroken in drie woningen in Putten. Het is niet duidelijk of er iets vanuit de woningen is gestolen.

De inbraken zijn eind van de middag of begin van de avond gepleegd. Bij een woning aan de Driewegenweg kwam men binnen door een raam open te breken. Ook bij een huis aan de Lariksstraat is er een raam opengebroken. Bij een woning aan de Postweg heeft men een deur opengebroken om binnen te komen. De politie heeft de inbraken in onderzoek.

2011166589 / 2011166612 / 2011166624

|     |Hattem - Jongen aangehouden voor graffitispuiten          |
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 27 november een 16-jarige jongen uit Hattem aangehouden voor graffitispuiten.

Agenten kregen de melding rond 03.20 uur. Een groepje jongens zou graffiti aan het spuiten zijn op een muur aan de Geldersedijk in Hattem. Toen de agenten ter plaatse kwamen zagen zij drie jongens bij de bekladde muur staan. Bij het zien van de agenten ging het drietal er op de fiets vandoor. Eén van hen, de 16-jarige jongen, kon worden aangehouden. De andere jongens wisten te ontkomen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

2011166733

|     |Hattemerbroek - Televisie weg na inbraak sportkantine     |
Tussen vrijdag- en zaterdagochtend 26 november is er ingebroken in een kantine van een sportvereniging aan de Vogelzang Veldweg in Hattemerbroek. Er is onder meer een televisie en een computer gestolen.

Men is binnengekomen door een raam open te breken. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

2011166633

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --