Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.55 uur

utrecht, 27-11-2011

Ingezamelde kleding gestolen

UTRECHT Vrijdag 25 november heeft de politie twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal aan de Van Eesterenstraat.

Medewerkers van Toezicht en Handhaving van de gemeente zagen rond 09.20 uur dat het tweetal zakken met ingezamelde kleding, bedoeld voor het goede doel, ophaalden. De mannen, 19 en 21 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, waren niet verbonden aan het bedrijf dat de goederen normaliter ophaalt. Zij waren vermoedelijk van plan om de tweedehandse kleding zelf te verkopen. De kleding is in beslag genomen en wordt alsnog opgehaald voor het goede doel. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep: doorrijden na ongeval

UTRECHT In de vroege ochtend van zaterdag 26 november werd een 19-jarige vrouw uit De Meern aangereden door een auto op het fietspad bij de Maartvlinder. De bestuurder reed na het ongeval door.

Omstreeks 07.40 uur reed de vrouw over het fietspad naast de busbaan, toen er van rechts uit de Korianderstraat een zilvergrijze Volkswagen met twee inzittenden (getinte jongens, tussen de 18-25 jaar) aan kwam rijden. De fietsster had voorrang en de auto minderde vaart, maar niet genoeg, want zij kwam op de motorkap terecht. Na het ongeval reed de bestuurder van de auto door.

De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Heeft u iets gezien of kent u de bestuurder van een (vermoedelijk beschadigde) zilvergrijze Volkswagen Polo of Golf? Neem dan contact op met de politie in De Meern via 0900-8844.

Bushokje vernield

UTRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 26 november zijn 3 mannen aangehouden op verdenking van vernieling. Rond 00:40 uur kreeg de politie een melding van vernielingen op de Venuslaan. Ter plaatse bleken een bushokje en autos vernield te zijn met bierflessen. In de omgeving liep een groep van ongeveer 10 man rond, die voldeed aan het signalement. Bij het zien van de politie gingen zij er vandoor, maar drie mannen (20, 22 en 23 jaar uit Utrecht en Nieuwegein) konden worden aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval

UTRECHT Vrijdagavond 25 november ontstond een aanrijding tussen twee personenautos ter hoogte van het kruispunt aan de Meerndijk/C.H. Letschertweg. Hierbij raakten twee personen gewond en ontstond forse schade aan de autos.

De 20-jarige bestuurder (Harmelen) van een van de autos bleek te veel gedronken te hebben. Hij en zijn bijrijder van het andere voertuig (18 jaar uit Bilthoven) werden overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de andere auto (ook 18 jaar uit Bilthoven) bleef ongedeerd De politie heeft de toedracht van het ongeval in onderzoek.

Vechtpartij

UTRECHT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 26 november heeft de politie een 25-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van mishandeling.

De politie kreeg een melding van een opstootje bij een horecagelegenheid aan de Nobelstraat. Ter plaatse kon een medewerker van de horecagelegenheid de verdachte overdragen aan de politie. Hij zou meerdere mensen hebben geslagen. De verdachte kon met veel moeite in bedwang gehouden worden en vond het nodig om de agenten herhaaldelijk uit te schelden. Na de aanhouding werd de man overgebracht naar het politiebureau, waar bleek dat hij al gesignaleerd stond. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Vernieling auto

UTRECHT Zondagnacht rond 03.45 uur konden surveillerende agenten een 46-jarige man uit Utrecht aanhouden, nadat hij een auto had vernield. De bestuurster van de auto, 19 jaar uit Tiel, reed over de Oudegracht, toen de verdachte op haar motorkap sprong en tegen haar begon te schreeuwen. De auto raakte op diverse plaatsen beschadigd. De verdachte is met verzet overgebracht naar het bureau, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Schennispleger

UTRECHT Zaterdagmiddag 26 november heeft een onbekende man een meisje van zes jaar zijn geslachtsdeel laten zien. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 17.30 uur zat het meisje televisie te kijken in de woonkamer van haar woning aan de F. Koolhovenstraat. Toen haar moeder even niet in de woonkamer was stond de man voor het raam en liet zijn broek zakken. Het meisje kon vertellen dat de man kort bruin haar had en een wit hoedje op had.

Bent u getuigen geweest van dit incident of weet u meer over de dader? Neemt u dan contact op met de politie in Utrecht via 0900-8844.

Fiets te water

UTRECHT Zaterdagavond 26 november heeft de politie een 29-jarige man bekeurd, nadat hij een fiets in de gracht had gegooid. Via cameratoezicht kon de man achterhaald worden in een woning aan de Drift, waar hij bekeurd werd voor het incident. De politie verzoekt de eigenaar van de zwarte damesfiets aangifte te doen van vernieling.

Rijden onder invloed

UTRECHT Zaterdagavond 26 november werd een 22-jarige man aangehouden, nadat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. De man uit Houten viel op doordat hij nogal sportief over de Van Asch Van Wijckskade reed. Surveillerende agenten lieten hem blazen, waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau bleek uit ademanalyse dat hij 550 ug/l. blies. Dit is meer dan de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder, dus zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zwaar mishandeld

UTRECHT Een 32-jarige vrouw uit Utrecht werd zaterdagmiddag 26 november zwaar mishandeld in een winkelcentrum aan de Roelantdreef. Omstreeks 16.55 uur liep het slachtoffer door het winkelcentrum toen zij ter hoogte van een speelgoedwinkel lastig werd gevallen door twee jongens. Zij regeerde op hen door iets terug te zeggen, waarna zij hard in haar gezicht werd geslagen. De jongen die haar sloeg (licht getint, 16-18 jaar, 1.70-1.80 lang, pokdalig smal gezicht, zwarte jas, spijkerbroek en vermoedelijk donkere gympen met een zilver plaatje aan de zijkant) ging er direct vandoor. De tweede jongen kon nog even tegen gehouden worden door een omstander, maar ging er toen ook vandoor. Hij is ook licht getint, ongeveer 1.50 m en 1.60 m lang en droeg een zwart Nike petje.

De politie doet onderzoek naar de mishandeling en is op zoek naar getuigen (die zich nog niet hebben gemeld). Heeft u informatie? Neem dan contact op met de politie in Utrecht via 0900-8844.

Ongeval Rijksweg A12

UTRECHT Zaterdagavond rond 19.00 uur vond een aanrijding plaats op de Rijksweg A12 ter hoogte van knooppunt Ouderijn. Hierbij raakten drie mensen gewond.

Een 42-jarige bestuurder uit Culemborg reed over de A12 in de richting van de afrit A12/A2 richting s-Hertogenbosch, toen een andere automobilist (42 jaar uit Utrecht) rijdend op de parallelle baan naar Nieuwegein, plotseling van rijbaan wisselde. Hierdoor kwamen de twee autos met elkaar in botsing en kwamen in de berm terecht. Drie betrokkenen van het ongeval (leeftijden en woonplaatsen onbekend) zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Hun verwondingen bleken mee te vallen en ze mochten al snel naar huis. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Ongeval Rijksweg A27

UTRECHT Zaterdagavond rond 22.25 uur vonden twee aanrijdingen plaats, die vermoedelijk met elkaar in verband staan.

De politie kreeg een melding van een eenzijdige aanrijding, waarbij een 24-jarige man uit Polen (wonend in Hilversum) tegen een boom was gebotst langs Rijksweg A27 ter hoogte van Waterlinieweg. De man zat bekneld, maar voordat de politie ter plaatse was, kon de man door twee getuigen uit de auto getrokken worden. De bestuurder bleek te veel gedronken te hebben en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Even hiervoor, rond 22.20 uur, reed een 67-jarige man uit Harmelen op de Rijksweg A27 ter hoogte van de Veemarkt. Hij reed op de linker rijdbaan om een ander voertuig in te halen. Op dat moment zag hij in zijn achteruitkijkspiegel een voertuig met hoge snelheid naderen, maar kon niet uitwijken. De bestuurder botste tegen de linkerachterkant van de auto en schampte de hele linker zijkant. De bestuurder kon getuigen dat het hier om een witte kentekenplaat, die overeenkwam met de auto van de 24-jarige man. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Invordering rijbewijs

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 27 november heeft de politie een 51-jarige automobilist uit Tienhoven aangehouden nadat hij de maximumsnelheid meerdere malen overschreed.

Omstreeks 00.50 uur werden surveillerende agenten op de Rijksweg A27 met hoge snelheid (rond de 180 km/uur) ingehaald. Hier is de toegestane maximum snelheid 100 km/uur. Na een achtervolging, waarbij hij de snelheid bleef overtreden, kon hij op de Albert Schweitzerdreef aan de kant worden gezet. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.