Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.20 uur

Utrecht, 27-11-2011

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Zaterdagavond 26 november is een 26-jarige man uit Spijkernisse aangehouden voor het autorijden zonder rijbewijs.

Die avond zagen surveillerende agenten een persoon in een auto zitten. De man werd gecontroleerd en het bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Agenten waarschuwden hem niet te gaan rijden. Niet veel later zagen zij hem toch op de Fazantenstraat en de Linendertseweg rijden. Hierop is de man aangehouden, hij kreeg een proces-verbaal uitgereikt. De auto van de man is in beslaggenomen.

Vernieling

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 november twee jongens aangehouden op de ringweg Kruiskramp op verdenking van vernieling.

Surveillerende agenten zagen die nacht twee jongens fietsen (15 jaar uit Hoogland en 16 jaar uit Amersfoort) met ieder een verkeersbord in hun hand. Het tweetal verklaarde de verkeersborden te hebben gevonden bij de Oude Lageweg. De jongens kregen een proces-verbaal uitgereikt en ze worden aangemeld bij bureau HALT.

Overval

AMERSFOORT Vrijdagavond 25 november heeft omstreeks 19.35 uur een gewapende overval plaatsgevonden op een winkel aan de Neptunuslaan.

Die avond kwam een man in de winkel die een medewerker met een wapen bedreigde en geld eiste. De overvaller is uiteindelijk zonder buit gevlucht. De politie is op zoek naar getuigen van de overval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Het signalement van de verdachte luidt als volgt: het gaat om man van ongeveer 18 jaar, 1.80 meter lang met een licht getint uiterlijk. Hij heeft donkere zware wenkbrauwen, hij droeg een zwart sweatshirt/vest met een capuchon en zwarte schoenen met opvallend witte zolen. Verder droeg hij een rode plastic boodschappentas.

Brand

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november heeft omstreeks 01.15 uur een brand gewoed in een houtbewerkingsbedrijf aan de Kosmonaut.

De brand was aan de buitenzijde van het pand en de brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand naar binnen oversloeg.

De politie vermoedt brandstichting en heeft een onderzoek gestart. Mogelijke getuigen van de brand worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid via telefoonnummer 0900-8844.