Politie Noord- en Oost Gelderland

Agente geslagen tijdens aanhouding

Harderwijk, 27-11-2011 o De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 27 november een 21-jarige vrouw uit Zeewolde aangehouden. Zij weigerde zich te legitimeren en sloeg een agente.

Rond 04.30 uur zagen twee surveilleerde agenten een groepje jongeren staan aan de Markt in de Harderwijkse binnenstad. De horecagelegenheden waren gesloten. Omdat er regelmatig overlastmeldingen binnenkomen over uitgaanspubliek dat zich na sluiting van de kroegen nog luidruchtig gedraagt spraken zij het groepje aan. De agenten verzochten de groep huiswaarts te keren.

De 21-jarige vrouw gedroeg zich hierbij recalcitrant waarop een agente naar haar legitimatiebewijs vroeg. Toen de vrouw deze meerdere keren weigerde te geven wilde de agente haar aanhouden. De vrouw probeerde te ontkomen echter kon de agente haar tegenhouden. Hierbij heeft de vrouw de agente geslagen. Zij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De vrouw is voor nader verhoor ingesloten. De agente liep een verwonding op in haar gezicht.

Geweld tegen politieambtenaren wordt niet getolereerd. Het beleid van het Openbaar Ministerie is erop gericht dat er zwaardere straffen worden geëist als een medewerker met een publieke taak tijdens zijn of haar werk slachtoffer wordt van geweld.

2011166778