Politie Noord- en Oost Gelderland

Automobiliste onder invloed rijdt verkeersbord omver

Lochem, 27-11-2011 o De politie heeft op zaterdagmiddag 26 november een 33-jarige automobiliste uit Amsterdam aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De vrouw had een verkeersbord omver gereden. Hierdoor kwam een voetgangster ten val en raakte daarbij gewond. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De aanrijding vond zaterdagmiddag even voor 16.30 uur plaats op de Hessenweg in Lochem. De automobiliste kwam uit de richting van de Zutphenseweg en sloeg op de rotonde rechtsaf de Hesseweg in. Zij verloor waarschijnlijk de macht over het stuur en reed een verkeersbord omver. Het verkeersbord heeft vermoedelijk de 79-jarige voetgangster uit Lochem geraakt. De automobiliste is vervolgens doorgereden zonder haar identiteit bekend te maken.

Een oplettende getuige zag het voorval en ging achter de automobiliste aan. Op de Tusseler kon hij haar tot stilstand brengen en heeft de politie gealarmeerd. Agenten kwamen ter plaatse, hebben de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies de Amsterdamse een promillage van 2,1. Dat is ruim vier keer het maximale toegestane alcoholpromillage. Het rijbewijs van de automobiliste is ingevorderd en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De voetgangster is door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

2011166536