Politie Zeeland


---

1896-2011 Hond bijt man, Goes
Om ongeveer 02.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag ontstond er een opstootje aan de Grote Kade in Goes.

Agenten van de Zeeuwse politie waren bezig met de aanhouding van een 18-jarige jongeman uit de gemeente Borsele. Hij werd aangehouden wegens belediging van één van de agenten.

Omdat de agenten moesten wachten op 'back-up' van hun collega's, stonden zij korte tijd op de Grote Kade. Om hen heen verzamelden zich steeds meer mensen. De sfeer werd grimmiger.

Eén van de agenten die wat ruimte bewaarde voor zijn collega en de aangehouden verdachte had zijn diensthond bij zich. Hij waarschuwde het publiek op niet mis te verstane toon om niet dichterbij te komen, omdat anders de hond ingezet zou worden.

Eén man uit de groep omstanders was niet gevoelig voor de overduidelijke waarschuwing van de agent en hij begaf zich iets te dicht bij de hond.

Deze beet de man vervolgens in zijn been. De man hield hier een kapotte broek en een bijtwond aan over. Of de man verder medische hulp nodig had is niet bekend, want hij is direct na het incident vertrokken. Ook zijn identiteit is tot nu toe nog niet bekend.

De 18-jarige jongeman is uiteindelijk overgebracht naar het bureau. Hij heeft een verklaring afgelegd en is, met een bekeuring op zak, weer naar huis gestuurd.

---- --