Politie Zeeland


---

1898-2011 Stroomstootwapen in beslag genomen, Terneuzen
Zaterdagavond rond 21.30 uur fietsten twee bikers van Politie Zeeland over de Herengracht in Terneuzen.

Zij werden aangeroepen door een man die aldaar stond te pinnen bij een geldautomaat. De bikers draaiden om en reden naar de man toe om te vragen wat hij te zeggen had. De man schold de beide agenten uit. Hierop vroegen de agenten de man te vertrekken en zijn beledigende taal verder achterwege te laten. Dit was kennelijk tegen dovemansoren gezegd, want nu bleef er een woordenstroom uit de mond van de man komen. Die woordenstroom bevatte nauwelijks beschaafde woorden. De agenten vertelden de man dan ook dat hij was aangehouden en vroegen hem zijn zakken leeg te maken. (Dit is een standaard vraag, omdat de agenten te allen tijde rekening met hun eigen veiligheid moeten houden. Het zou kunnen dat een verdachte eventueel scherpe voorwerpen bij zich heeft waaraan een agent zich zou kunnen bezeren tijdens een fouillering.)

De man wenste niet mee te werken en liep weg. De agenten liepen achter hem aan en hielden hem staande. De man hield zijn handen in zijn broekzakken geklemd en bleef zich tegen zijn aanhouding verzetten.

Omdat de man uiteindelijk toch mee moest naar het bureau is er een politieauto bij geroepen. Toen de collega's van de bikers erbij waren gekomen werden de handen van de verdachte met enige dwang uit zijn broekzakken gehaald. Hierbij kwam er een zakje pillen tevoorschijn. Een dergelijke vondst verruimt de bevoegdheden van de agenten, want als er (vermoedelijk) drugs worden aangetroffen, mogen de agenten een onderzoek instellen in de auto van een verdachte.

Met de nodige moeite is de man uiteindelijk geboeid en overgebracht naar het bureau. Zijn auto was hetzelfde lot beschoren. Deze werd in beslag genomen, evenals het zakje pillen.

In de auto werd een onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek troffen de agenten een stroomstootwapen aan. Dit wapen is ook in beslag genomen.

De 35-jarige Terneuzense verdachte is in verzekering gesteld.

Het wapen en de pillen zijn overgebracht naar de afdeling Forensische Ondersteuning van Politie Zeeland. Zij gaan onderzoek doen op de pillen en het wapen.