Socialistische Partij

Opheldering over maisonnettes Malvert

26-11-2011 * SP wil opheldering over het nieuws dat huurders van woningcorporatie Standvast hun woning moeten verlaten in verband met herstructurering. De huurders van maisonnettes in Malvert kregen deze week te horen dat de huur per december 2012 wordt opgezegd, terwijl Standvast nog geen nieuwe plannen heeft voor het complex. De SP vindt het onaanvaardbaar dat sociale huurwoningen verdwijnen voordat er definitieve plannen zijn voor herontwikkeling.

Samen met de fracties van de PvdA en GroenLinks vraagt de SP het college van B&W om duidelijkheid. De fracties willen van de wethouder weten of de gemeente op de hoogte is gesteld van de plannen van Standvast en of het klopt dat de corporatie nog geen vastgesteld plan en sloopvergunning heeft voor de locatie.

SP-fractievoorzitter Hans van Hooft: "Als Standvast voorlopig geen nieuwbouwplannen heeft dan worden deze woningen dus gesloopt of komen ze leeg te staan terwijl er nog niets voor in de plaats komt. Gezien de huidige vraag en het huidige aanbod naar betaalbare sociale huurwoningen is het zeer onwenselijk om 262 woningen aan deze voorraad te onttrekken als niet duidelijk is wat daar voor terugkomt."

De SP, PvdA en GroenLinks willen weten of het college deze mening deelt en of het Standvast hier op korte termijn over aanspreekt. Ook vragen de partijen zich af hoe het mogelijk is dat Standvast een sloopvergunning kan krijgen zonder dat het duidelijk is wat men op de betreffende locatie terug wil bouwen. De SP wil dat de gemeente actie onderneemt en koste wat kost voorkomt dat de woningen verdwijnen zo lang er geen definitieve plannen zijn voor herontwikkeling.