Politie Zeeland


---

1899-2011 Loslopende hond op A58 en Vierwegen bij Kapelle
Zaterdagochtend kwamen er diverse meldingen bij de Zeeuwse politie binnen van een loslopende hond.

De meldingen kwamen o.a. van automobilisten op de A58 en van automobilisten op de Nieuwe Vierwegen in Kapelle. Uiteindelijk is de hond ook daar opgevangen door omstanders. Die hebben vervolgens de politie gebeld.

Toen de agenten ter plaatse kwamen hebben zij een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de hond. De hond is intussen door de dierenambulance meegenomen en door een arts onderzocht.

Die kwam tot de conclusie dat de hond gewond was en sterk vermagerd. De eigenaar, een Kapellenaar die inmiddels achterhaald is door de agenten, krijgt een proces-verbaal voor het niet verzorgen van zijn dier. Hij is ook gehoord door de agenten.

Na overleg met de officier van justitie is besloten de hond in beslag te nemen. De eigenaar is aangesteld als bewaarder van de hond. Hij gaat dus wel naar de eigenaar terug, maar onder bepaalde voorwaarden. Zo mag de eigenaar zijn hond niet meer laten ontsnappen en moet hij de problemen die de hond nu ondervindt zo snel mogelijk oplossen. (verwondingen laten behandelen e.d.) Houdt de eigenaar zich niet aan die voorwaarden, dan wordt hij daarvoor vervolgd.