Wageningen Universiteit en Researchcentrum
energie via smart grid en energieopslag - 28 november lelystad

Symposium Kansen voor duurzame energie via Smart Grid en Energieopslag - 28 november Lelystad

Agenda 31 okt 2011

Onderdeel: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving

Wilt u de potentie van energieopslag leren kennen? Wilt u de laatste ontwikkelingen horen op het gebied van Smart Grid in Flevoland? Wilt u weten hoe u de nieuwe markt- en ondernemerskansen optimaal kunt benutten? Kom dan op 28 november 2011 naar het symposium Slim Flevoland âKansen voor duurzame energie via Smart Grid en Energieopslagâ in Lelystad.
De heer Appelman, gedeputeerde van provincie Flevoland, zal het symposium openen.

» Geef u op via www.energiegilde.nl.

De duurzame energieproductie afkomstig uit zon en wind stelt door haar onvoorspelbaarheid eisen aan het elektriciteitsnet. Via energieopslag of slimme netwerken krijgen producenten de kans om een meerprijs te generen op de groene stroomprijs. Zo kunnen intelligente netwerken bijvoorbeeld ingericht worden voor bedrijventerreinen en/of woonwijken, maar ook tussen agrariërs onderling (stroom leveren aan de buren). Deze ontwikkelingen staan nog in de kinderschoenen. Â
Provincie Flevoland en haar energieproducenten bevinden zich als grootste producent van windenergie in een koploperpositie. Om de potentiele rol van intelligente netwerken en energieopslag te verkennen, organiseert het Energiegilde het symposium Slim Flevoland. Naast het uitwisselen van informatie over de laatste stand van zaken en het bespreken van praktijkvoorbeelden, presenteert het Energiegilde ook de resultaten van haar twee cases.

Het symposium is onderdeel van het praktijknetwerk Energiegilde en mede mogelijk gemaakt door de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland B.V., Wageningen UR, Ministerie van EL&I en EU. In dit praktijknetwerk van agrarische energieleveranciers wordt onderzocht of er een geschikte oplossing is voor onvoorspelbaarheid van duurzame energieproductie afkomstig van zonnepanelen of windmolens.

Meer informatie over het programma of opgeven kan via:

www.energiegilde.nl en bij Andrea Terbijhe (Andrea.Terbijhe@wur.nl) tel 0320-291532.

---

Over Energiegilde
Een groep agrariërs in Flevoland onderzoekt de mogelijkheid om energie op te slaan die zij opwekken met hun windmolens en zonnepanelen. Met het Energiegilde gaan ze niet alleen kennis vergaren over de technische mogelijkheden van (tijdelijke) opslag. Ze rekenen ook de economische haalbaarheid van opslagsystemen door. Voor de lange termijn kijken ze naar de mogelijkheden voor regionale energieknooppunten en nieuwe afnamekansen. Het project staat onder leiding van PPO/AGV - Wageningen UR en werkt samen met diverse partijen op het gebied van duurzame energie.

Over OMFL
De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland B.V. wil in heel Flevoland dé aanjager van economische ontwikkelingen zijn. Zij bevordert actief investeringen en werkgelegenheid in Flevoland en stimuleert economische samenwerking. De OMFL is een uitvoeringsorganisatie die het economisch beleid van overheden als vertrekpunt hanteert, maar daarbinnen proactief zoekt naar kansen voor economische groei van Flevoland.