Gemeente Enkhuizen

Hoe bevorder je de ontwikkeling tieners? Dat leert u tijdens de lezing Positief Opvoeden op maandagavond 28 november.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Enkhuizen organiseert dit samen met de RSG Enkhuizen. Positief Opvoeden, Triple P is een manier van opvoeden die erop gericht is om de ontwikkeling van kinderen en tieners te bevorderen. Het betekent dat je op een opbouwende en niet kwetsende manier omgaat met het gedrag en de emoties van tieners.

De nadruk ligt op goed communiceren en het geven van positieve aandacht aan dingen die tieners goed doen. Een positieve opvoedingsaanpak zorgt ervoor dat tieners zich het beste ontwikkelen. Tieners zitten daardoor lekkerder in hun vel, ze doen het goed en lopen minder kans om gedragsproblemen te ontwikkelen.

Wat krijgt u bij deze lezing te horen?

* Hoe kunt u het beste reageren op gedrag van tieners
* Hoe kunt u zo duidelijk mogelijk optreden bij gedrag dat u ongewenst vindt

* Hoe kunt u het zelfvertrouwen van uw kind laten toenemen.

Na afloop van de lezing is er (kort) gelegenheid om vragen te stellen. U krijgt een praktische folder mee naar huis, zodat u thuis de belangrijkste opmerkingen nog eens rustig na kunt lezen.

Aanmelden

U kunt zich telefonisch aanmelden bij het CJG Enkhuizen, tijdens openingstijden, elke dinsdag, woensdag, en donderdag tussen 13.00 tot 17.00 uur. Tel.: (0228) 35 35 90. Ook is het mogelijk u per e-mail aan te melden: cjg@enkhuizen.nl, onder vermelding van naam en telefoonnummer. Er zijn geen kosten verbonden aan deze lezing.

Plaats: RSG, Boendersveld 3, Enkhuizen
Door: Marjolein van Vessem, Pedagogisch Adviseur voor Stg. Combiwel Amsterdam.
Tijd : 19.30 uur tot 21.30 uur.
afbeelding landingspagina
Logo gemeente Enkhuizen

Gemeente Enkhuizen | Postbus 11 | 1600 AA Enkhuizen | T:(0228) 360 100 | F:(0228) 313 312 | stadhuis@enkhuizen.nl