Gemeente Dongen

Werkzaamheden fietsbrug Wilhelminakanaal

Publicatiedatum: 16-11-2011

Op maandag 28 november (week 48) beginnen de herstelwerkzaamheden aan de fietsbrug over het Wilhelminakanaal. Eerder dit jaar raakte een binnenvaartschip met een hoog geheven ankerpaal de brug. De schade bedroeg 60.000,-. Er is een deuk ontstaan in de constructie en een van de bogen moet worden gerepareerd.

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd en nemen in totaal ongeveer vier weken in beslag. In week 48 worden onder andere de voegovergangen tussen de brug en de oprit vernieuwd en het onderliggende beton gerepareerd. Dit beton is tijdens de aanvaring beschadigd.

Tijdelijke overbrugging
Uitgangspunt is dat de werkzaamheden zo weinig mogelijk overlast mogen veroorzaken. Tijdens de werkzaamheden ligt er een tijdelijke overbrugging, die iets smaller is dan de eigenlijke brug. Fietsers en voetgangers zullen enige hinder ondervinden, maar kunnen wel gewoon het Wilhelminakanaal oversteken. De werkzaamheden duren tot en met 2 december.

Tweede fase
Vanaf maandag 12 december (week 50) wordt de constructie van de brug gerepareerd. Hiervoor wordt een steiger naast en onder de brug geplaatst. Voor het scheepvaartverkeer wordt de vaarweg smaller. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de brug; het weggedeelte is alleen wat smaller. De verwachting is dat op vrijdag 23 december alle reparaties uitgevoerd zijn en de brug weer gewoon toegankelijk is.

Binnenvaartschip vaart tegen fietsbrug Wilhelminakanaal