Gemeente Dirksland


Gratis bijeenkomsten ondernemers âLaat je niet overvallen!â

Een overval of agressie bij winkeldiefstal zijn incidenten die je het liefst wilt voorkomen. Je kunt als ondernemer zelf veel doen aan preventie. Hoe? Hoor hier samen met uw medewerkers alles over tijdens één van de bijeenkomsten âLaat je niet overvallen!â op 28 of 30 november aanstaande.

Overvallen
Het aantal overvallen in de kleine detailhandel in Nederland is flink gestegen in 2009. Daarom heeft de overheid sindsdien besloten nog meer in te zetten op een vermindering van het aantal overvallen. Door de extra inzet van de politie, het openbaar ministerie en de overheid zien we in 2010 al een daling van10% van het aantal overvallen in vergelijking met het jaar ervoor. Echter, elke overval is er één te veel! Niet alleen vanwege de schade, maar vooral vanwege de impact die het heeft op de medewerkers.

Winkeldiefstal en agressie
Bij het aanhouden van winkeldieven zijn agressie en geweld helaas geen uitzondering. Uit onderzoek van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) blijkt dat ruim 30% van de winkeliers te maken heeft met agressieve âklantenâ. Toch is het aanhouden van winkeldieven belangrijk, omdat ondernemers hiermee een belangrijk signaal afgeven aan de dader. Namelijk dat winkeldiefstal niet wordt geaccepteerd en de dader wordt gestraft voor zijn daden. Maar hoe kunt u agressie in de winkel voorkomen en wat moet u doen als een winkeldief toch agressief wordt? Kom naar de bijeenkomst âLaat je niet overvallen!â en leer hier meer over.

Programma bijeenkomsten âLaat je niet overvallen!â 18.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en een broodje, bezoek informatiemarkt
19.00 uur: Welkomstwoord
19.10 uur: Start workshop 1 âVoorkom een overvalâ 19.50 uur: Korte pauze
20.00 uur: Start workshop 2 âAfrekenen met winkeldiefstal en agressieâ 20.40 uur: Vragenronde aan het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, Politie, het Openbaar Ministerie, ondernemers en de gemeente 21.00 uur: Informatiemarkt en borrel
22.00 uur: Einde

Data en locaties bijeenkomsten
Bezoek één van de volgende bijeenkomsten:
⢠28 november, Deltahotel, Maasboulevard 15, Vlaardingen ⢠30 november, Carlton Oasis, Curieweg 1, Spijkenisse

Aanmelden
Meldt u en uw medewerkers aan via www.laatjenietovervallen.nl en zorg dat u erbij bent. Deelname is geheel kosteloos. Heeft u zich aangemeld maar kunt u onverwacht toch niet komen, meldt u zich dan even af bij het HBD via 070 338 56 00. Wilt u met meer dan tien personen deelnemen aan de bijeenkomst, neemt u dan tevens even contact op met het HBD via 070 338 56 00.

Deze bijeenkomsten worden u aangeboden door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, Kamer van Koophandel Rotterdam, Politie Rotterdam Rijnmond, Openbaar Ministerie, en de gemeenten Vlaardingen en Spijkenisse.
Â