Provincie Noord-Holland

Wegafsluitingen tussen Avenhorn en Heerhugowaard

22 november 2011 -

Van maandag 28 november tot vrijdagochtend 16 december verricht de provincie Noord-Holland onderhoud aan de N507. Gedurende drie weken neemt de provincie iedere week een deel van de weg onder handen.

De werkzaamheden vinden plaats tussen 20.00 uur 's avonds en 5.00 uur 's ochtends. Het gedeelte van de N507 waar de werkzaamheden plaatsvinden, is dan volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Het naast de weg gelegen fietspad blijft tijdens het onderhoud open.

Data en plaats werkzaamheden
Van maandagavond 28 november 20.00 uur tot en met vrijdagochtend 2 december 5.00 uur vinden er werkzaamheden plaats op het weggedeelte tussen Heerhugowaard (rotonde) en Obdam (rotonde Butter/Weerestraat). Het verkeer wordt omgeleid.

Gedurende één nacht, van dinsdagavond 6 december 20.00 uur tot woensdagochtend 7 december 5.00 uur, vinden er werkzaamheden plaats bij Obdam. Er is één rijbaan afgesloten tussen rotonde Butter/ Weerestraat en de kruising Dorpsstaat. Verkeersregelaars leiden het verkeer over de andere weghelft.

Van maandagavond 5 december 20.00 uur tot vrijdagochtend 9 december 5.00 uur werkt de provincie tussen Spierdijk (kruising Spierdijkerweg) en Avenhorn (kruising De Burg/Westeinde). Het verkeer wordt omgeleid.

Van maandagavond 12 december 20.00 uur tot vrijdagochtend 16 december 5.00 uur werkt de provincie bij Avenhorn, tussen de kruising De Burg/Westeinde en de Provincialeweg N243. Ook de rotonde Vredemakersweg is afgesloten, zodat bedrijvencentrum Vredemakers West en Oost tussen 20.00 uur 's avonds en 5.00 uur 's ochtends niet bereikbaar is via de N507.

Omleidingen
Het doorgaand verkeer van de A7 naar Alkmaar en terug wordt 's avonds en 's nachts omgeleid. De omleiding gaat vanaf de A7 via de N243 langs Schermerhorn en Stompetoren, naar de oostelijke ring Alkmaar (N242). Het bestemmingsverkeer naar Avenhorn, Spierdijk, Obdam en Heerhugowaard wordt ter plaatse omgeleid.

Noodzaak
Het onderhoud is noodzakelijk vanwege wegbeschadigingen en versleten asfalt. De provincie repareert de weg en brengt een nieuwe rijlaag aan, bovenop het huidige asfalt. Ook komen er nieuwe belijning en verkeerstekens op de weg. De weg kan door dit onderhoud mee tot de beoogde definitieve herinrichting bij de aanleg van de N23 Westfrisiaweg, vanaf 2013.

Meer informatie
Kijk elders op de website voor meer informatie. Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden ook bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen via 0800 - 0200 600 (gratis).

---