Gemeente Lansingerland

Lawaaiig vliegtuig op Rotterdam The Hague Airport

Maandag 28 november 2011 om ongeveer 21:45 uur zal een regeringsdelegatie uit Mali voor een staatsbezoek aan ons land aankomen op Rotterdam The Hague Airport. De vlucht is gepland met een ouder, lawaaiig, vliegtuig van het type Boeing 727.

Boeing 727-200
Het vliegtuig waarmee een regeringsdelegatie uit Mali arriveert is een ouder type vliegtuig dat al geruime tijd niet meer voor normale commerciële vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport wordt ingezet. De Boeing 727-200 is voorzien van twee nieuwere motoren en één oudere motor waarmee het net aan de in Europa geldende minimale geluidsnormen voldoet. Het vliegtuig mag (vanwege de geluidsproductie) op Rotterdam Airport alleen starten en landen tussen 08.00 en 18.00. Omdat de vlucht gepland is buiten bovengenoemde tijden heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat een ontheffing verleend.

Overheidsvluchten
Rotterdam The Hague Airport heeft geen invloed op het gebruik van de luchthaven door overheidsvluchten. Deze zijn (door Europese regelgeving in tegenstelling tot commerciële vluchten) vrijgesteld van de verplichting om voorafgaand aan de vlucht(en) een "slot" (toestemming om op een bepaald tijdstip te mogen landen of starten) aan te vragen. Commerciële vluchten met dit vliegtuigtype krijgen in principe geen slots op Rotterdam The Hague Airport meer toegewezen.

Het vertrek van bovengenoemd vliegtuig is gepland op donderdag 1 december a.s. rond 18.00 uur. Ook voor een vertrek na 18.00 uur is een ontheffing verleend voor het geval dat er vertraging optreedt.