Gemeente Gennep


Gennep krijgt begin 2012 een CJG-loket

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) opent in januari 2012 een loket aan de Picardie in Gennep. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gennep op 22 november jl. besloten. Naast de website www.cjggennep.nl, telefoon en e-mail, kunnen kinderen en ouders straks ook bij dit loket terecht met vragen over opvoeden en opgroeien.

Het fysieke loket vergroot de bereikbaarheid en zichtbaarheid van het CJG in Gennep. Er is gekozen voor een laagdrempelig inlooppunt in de buurt van diverse basisscholen: het Groene Kruisgebouw aan de Picardie 22/24. Het inlooppunt is vanaf januari drie dagdelen per week open. Het loket is er voor kinderen, jongeren tot 23 jaar, (toekomstige) ouders en verzorgers, maar ook voor alle mensen die werken met deze groepen. Deskundige medewerkers bieden advies, ondersteuning en hulp op maat over gezondheid, opgroeien en opvoeden. In 2012 vindt onderzoek plaats naar het inrichten van een tweede loket dat gemakkelijk te bereiken is voor het voortgezet onderwijs; aan de Stiemensweg in Gennep.

Alles onder één dak Het CJG Gennep - Mook en Middelaar is sinds november 2010 actief. Er is voor gekozen om in eerste instantie in te zetten op digitale en telefonische dienstverlening. De vervolgstap is het opzetten van een fysiek loket. De volgende instanties werken hierbij intensief samen: GGD, JGZ, Bureau Jeugdzorg, Synthese, Stichting MEE, het basis- en voortgezet onderwijs en de beide gemeenten. Het unieke van het CJG is dat al deze instanties elkaar kennen en weten te vinden.

Visie als leidraad De partners in het CJG Gennep - Mook en Middelaar hebben samen teruggekeken op de ervaringen van de afgelopen periode. De verbeteringen zijn in een visiedocument beschreven, dat dient als leidraad voor de komende jaren. Ook het feit dat er in de toekomst vanuit de landelijke overheid een prominentere rol voor de lokale CJG´s wordt voorzien is daarin meegenomen. Het college van de gemeente Gennep stemde op 22 november in met deze visie, die nu ter vaststelling wordt aangeboden aan de gemeenteraad.