Politie Midden- en West Brabant

Spelen met nepwapen leidt tot aanhouding

Breda, 28-11-2011 o De politie heeft zondagavond in de Haagse Beemden een jongen aangehouden omdat hij in het bezit was van een nepvuurwapen.

Drie Bredase vrienden (16, 17 en 18 jaar) schoten afgelopen zondagavond 21.30 uur op de Merodelaan met een wapen op een voorwerp. Een passant meldde dit bij de politie die ter plaatse kwam. Eén van de drie jongens bleek bij fouillering een nepwapen op zak te hebben. Het wapen leek erg op een echt pistool. Hiermee had hij met bolletjes op een frietbakje geschoten, aldus de 16-jarige jongen. In zijn verklaring op het bureau meldde hij verder dat hij niet wist dat het bezit en gebruik van een nepwapen verboden is. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. Dat kunnen bijvoorbeeld speelgoedwapens zijn. Maar ook aanstekers in de vorm van pistolen of handgranaten. Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. Iedereen met een nepwapen is strafbaar; ook jongeren worden strafrechtelijk vervolgd.Bezit van nepwapens wordt vervolgd, juist omdat ze geschikt zijn om er mee te dreigen. Ook zogenaamde
balletjespistolen en laserpistolen zijn strafbaar; deze kunnen verwondingen veroorzaken. Koop ze niet, ook niet in het buitenland, is het dringende advies.

Auteur: Jiske van Pelt

Laatst gewijzigd 28-11-2011 10:11 | © Regio Midden en West Brabant |