Syntens

Syntens bracht op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Londen 16 prominente bedrijven uit de creatieve industrie naar Groot Brittannië tijdens het bezoek van minister-president Rutte. Drie dagen waarbij de missie een intensief programma voor de kiezen kreeg met bedrijfsbezoeken, matchmaking-events en een bezoek aan een congres in Londen, Manchester en Birmingham. De aanwezigheid van minister-president Mark Rutte was niet voor niks, er werd goed zaken gedaan tijdens de bedrijvenontmoetingen. Zo tekende Beyond Reality uit Hoorn een contract met een Engels agency.

Minister president Rutte krijgt het Syntens boekâWaar gaat het eigenlijk over.. in de creatieve sector?

Minister president Rutte krijgt het Syntens boekâWaar gaat het eigenlijk over.. in de creatieve sector?â uitgereikt. Links van hem staat Mike Shulmeister van AIM en rechts van hem Annewies Kuipers en Martijn van Gogh van Syntens.

Syntens in samenwerking met de Amsterdam Innovatie Motor (AIM) en de EVD trokken onder de vlag van Enterprise Europe Network naar Engeland op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Londen en het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Manchester. Innovatieadviseurs Annewies Kuipers en Martijn van Gogh hebben deze missie concreet vormgegeven door de deelnemende bedrijven te benaderen en ze voor te bereiden.

Deuren gaan makkelijker open

Op de 2e dag in Manchester bezocht het gezelschap Mediacity, een fonkelnieuw gebouw met daarrin o.a. de BBC en ITV als bewoners. Na een rondleiding door Mediacity stond een Cross Media Cafe op het programma georganiseerd door Immovator. Jurian van der Meer van Endemol Gaming gaf zijn visie op de groei in partnerships tussen de TV wereld en gaming, zeker nu de interactieve mogelijkheden van digitale TV groter worden. Vervolgens had Georg Freriks een mooie presentatie over Dutch Media Hub, waardoor met name de Engelse aanwezigen een goed breed beeld kregen van de Nederlandse digitale infrastructuur, hetgeen een mooie inleiding vormde naar het zeer uitgebreide matchmaking die door NBSO Manchester was opgezet. De aanwezigheid van Mark Rutte hierbij was niet alleen aangenaam,maar ook zeer nuttig. Het is opvallend om te zien dat deuren naar grote Engelse bedrijven als BBC, veel gemakkelijker opengaan als een premier aanwezig is tijdens een handelsreis. Het niveau van de Engelse bedrijven die aan de matchmaking deelnamen was dan ook bovengemiddeld hoog. De meeste leden van de delegatie hadden maar liefst 6 tot 7 gesprekken op het programma staan, en de licht euforische stemming na afloop doet vermoeden dat hier waarschijnlijk erg interessante business uit naar voren gaat komen.

Tijdens deze matchmaking kreeg Rutte een exemplaar aangeboden van het Syntens boek âWaar gaat het eigenlijk over.. in de creatieve sector?â (zie foto).

Syntens zal de komende tijd monitoren waar nog meer new business ontstaat na aanleiding