FNV KIEM

Nieuwe wet voor vakantiedagen per 1 januari 2012

maandag 28 november 2011

In Nederland kennen wij twee soorten vakantiedagen, wettelijke en bovenwettelijke. Wettelijke dagen zijn de vakantiedagen die op basis van het civiele recht zijn toegekend aan iedere werknemer. Dit is 4 keer de wekelijks overeengekomen arbeidsduur. Dat wil zeggen dat als je 36 uur per week werkt, je ten minste recht hebt op 4 x 36 uur vakantie per jaar.

Een deeltijder met een baan van 20 uur per week heeft recht op ten minste 4 x 20 uur vakantie per jaar. In beide gevallen komt het neer op 4 weken vakantie. Wie geen vol jaar werkt, maar bijvoorbeeld een kwartaal, heeft recht op een kwart van het jaarlijkse minimum aan vakantierechten.

Bovenwettelijk
Veel werkgevers geven hun werknemers meer vrije dagen. Deze extra dagen heten bovenwettelijke vakantiedagen. Dit kunnen extra dagen zijn vanwege een toepasselijke cao, individuele afspraken, compensatie wegens overwerk, etc. Voor de vakantierechten, zowel wettelijk als bovenwettelijk, geldt nu nog een verjaringstermijn van vijf jaar. Dit betekent dat indien de vakantiedagen niet zijn opgenomen binnen vijf jaar de werknemer geen aanspraak meer kan maken op deze vakantie-uren. Dit zal over het algemeen geen problemen geven omdat altijd eerst de oudste vakantiedagen worden opgenomen.

Wat gaat er veranderen?
Nu mag je vakantiedagen 5 jaar lang opsparen. Dat wordt maximaal een half jaar. De vervaltermijn geldt echter niet voor wettelijke vakantiedagen die al voor 1 januari 2012 zijn opgebouwd, daarvoor blijft de verjaringstermijn van 5 jaar gelden.

Gaat de regeling gelden voor alle verlofdagen?
Nee, alleen voor de wettelijk verplichte vakantiedagen. De vervaltermijn is niet van toepassing op bovenwettelijke vakantieaanspraken Extra verlofdagen die in de cao of het contract zijn afgesproken, vallen dus buiten de regeling, zoals ook seniorendagen en compensatiedagen.

Het is te verwachten dat bij het afsluiten van cao's gebruik zal worden gemaakt van deze afwijkingsbevoegdheid en het effect van deze wetswijziging zal dan ook voor een substantiële groep werknemers teniet worden gedaan.