Politie Groningen

Maandag 28 november 2011

Provincie Groningen, 28-11-2011

Man aangehouden wegens mishandeling

BEERTA Zondagavond heeft de politie een 51-jarige inwoner van Coevorden aangehouden wegens mishandeling. De politie reageerde op een melding dat een 10-jarig meisje in Beerta bij de buren was komen aanlopen. Zij zou in het gezicht zijn geslagen door man die sinds kort de vriend van haar moeder is. De reden van deze mishandeling is nog onbekend. Onderzoek door de agenten wees uit dat de man richting het station in Winschoten was gegaan. Toen de agenten daar een man zagen die aan het signalement voldeed en bleek dat dit de bewuste man was, is hij aangehouden. De verdachte, die naar drank rook, is ingesloten in het politiebureau. De politie heeft de zaak in behandeling.

Politie houdt drie geweldplegers aan

APPINGEDAM De politie heeft zondagmiddag drie inwoners van Loppersum in de leeftijden van 39, 37 en 16 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 59-jarige inwoner van Groningen. Bij de politie kwam eerst de melding binnen dat er een aanrijding met letsel zou zijn op de Delzijlsterweg in Appingedam. Toen de agenten ter plekke kwamen bleek het om een mishandeling te gaan. Het slachtoffer was geslagen en bedreigd en zijn auto was zwaar vernield. De reden waarom is nog onbekend. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De Stadjer kende de geweldplegers van naam waarna de agenten de drie verdachten in hun woning in Loppersum hebben aangehouden. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek. De auto van het slachtoffer is afgesleept naar het politiebureau.

Aanrijding A7 met dodelijke afloop

SCHARMER Op zondagavond vond er een aanrijding plaats op de A7 ter hoogte van Scharmer. Hierbij raakte een personenauto in het water. De beide inzittenden van deze auto, waarvan een 65-jarige inwoner van Harkstede de bestuurder was en zijn 65-jarige vrouw passagier, wisten zelfstandig uit de auto te komen. Na controle door het
ambulancepersoneel werden deze mensen bij familie afgezet. De andere auto raakte op zijn kant en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder van deze auto, een 50-jarige inwoner van Veendam, raakte bekneld en overleed later ter plekke aan zijn verwondingen. De A7 is tijdelijk afgesloten geweest en werd later weer vrijgegeven. De politie heeft technisch onderzoek gedaan. De voertuigen zijn voor onderzoek afgesleept naar het politiebureau. De brandweer is ter plaatse geweest. De politie doet onderzoek naar de toedracht van deze aanrijding met dodelijke afloop.

Man vernielt autos

GRONINGEN Een 37-jarige man uit Groningen is zondagavond in de Moesstraat aangehouden voor vernieling. Meerdere bewoners in de straat zagen dat de man autos vernielde en ze belden de politie. Agenten troffen een man die voldeed aan het signalement. Op het moment dat hij werd aangehouden, verzette hij zich hevig. Zelfs na het gebruik van pepperspray wilde hij er vandoor gaan. Hij werd onderuit gehaald en geboeid. De Groninger werd ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist onder invloed rijdt van de weg

FINSTERWOLDE Een 22-jarige man uit Finsterwolde is zondagavond op de Kerkeweg van de weg geraakt en gewond geraakt. De auto stond in een weiland en twee getuigen waren bij hem. Hij was aanspreekbaar en een blaastest wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Een bloedproef werd afgenomen om vast te kunnen stellen hoeveel alcohol hij had gedronken.

Man raakt rijbewijs kwijt

OVERSCHILD Een 48-jarige automobilist uit Assen is zondagochtend op het Eemskanaal zijn rijbewijs kwijt geraakt. Een onopvallende motoragent reed achter een andere man toen de Assenaar hen inhaalde met hoge snelheid. De agent is achter de Assenaar aan gegaan. Over een afstand van circa vijf kilometer reed de man 113 km/uur, terwijl daar 60 km/uur is toegestaan. Hij werd langs de kant van de weg gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsendief door eigenaar aangehouden

SAPPEMEER Een 20-jarige veelpleger is zondagmiddag in Sappemeer aangehouden, nadat hij een fiets had gestolen. De eigenaar van de fiets werd ingelicht door de overbuurman die had gezien dat een onbekende een fiets van zijn overburen van de oprit haalde en weg fietste. De eigenaar ging er achteraan en trof de man in de Violenstraat, hield hem vast en belde de politie. De verdachte bleek een mes bij zich te hebben die hij ook aan de alerte eigenaar had laten zien. Hij was er niet van onder de indruk. De man droeg de dief over aan agenten. Zij troffen inderdaad een mes bij hem aan. Hij deed afstand van het mes. De veelpleger werd ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondag 27 november op verschillende plaatsen het verkeer.


- Aduard, N355:aantal geregistreerde voertuigen: 934, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Leek, Diepswal:aantal geregistreerde voertuigen: 353, aantal overtredingen: 49, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Zuidbroek, N33:aantal geregistreerde voertuigen: 4651, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 146 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.