Gemeente Ubbergen


Nieuws

Vrijwilligerssteunpunt gemeente Ubbergen

Gemeente Ubbergen bekijkt of het mogelijk is een steunpunt voor vrijwilligers op te zetten. Vrijwilligers vind je overal in de samenleving. Bijvoorbeeld in het kerkelijk en verenigingsleven, op scholen, maar ook in de zorg voor ouderen en gehandicapten.

Regelmatig bereiken ons berichten dat er bij allerlei organisaties behoefte is aan ondersteuning door vrijwilligers. Via een steunpunt zouden vraag en aanbod bij elkaar kunnen komen.

Vrijwilligerswerk

De gemeente vindt vrijwilligerswerk erg belangrijk. Het biedt inwoners de mogelijkheid om maatschappelijk nuttig bezig te zijn. Daarnaast is het een manier om sociale contacten te onderhouden en het geeft structuur aan de dag. Sommige mensen doen vrijwilligerswerk naast hun gewone werk, terwijl mensen zonder betaald werk de mogelijkheid krijgen hun kwaliteiten te benutten. Voor organisaties met weinig geld zijn vrijwilligers vaak een uitkomst. Werk dat anders niet gedaan kan worden, kan nu toch gebeuren.

Plannen

Sommige gemeenten maken al gebruik van een vrijwilligerssteunpunt. Ter oriëntatie heeft gemeente Ubbergen gesproken met onder andere vrijwilligerssteunpunten in de gemeenten Heumen en Groesbeek. Het idee bestaat om ook voor gemeente Ubbergen een website te maken, waar bijvoorbeeld vacatures maar ook allerlei andere informatie over vrijwilligerswerk te vinden is. Ook zullen er folders en flyers worden gemaakt om bekendheid te geven aan het steunpunt. Daarnaast bekijkt de gemeente wat de mogelijkheden zijn om een vrijwilligersloket te openen, waar iedereen eens per week naar binnen kan lopen voor meer informatie.

Meer weten?

Een aantal vrijwilligers en organisaties, maar ook privépersonen die vrijwilligers zoeken, hebben zich al gemeld bij de gemeente. Zoekt u of uw vereniging vrijwilligers? Of wilt u zelf vrijwilligerswerk doen? Neem dan contact op met de gemeente via 14 024. Wilt u meer informatie over het vrijwilligerssteunpunt of heeft u goede ideeën om het steunpunt te verbeteren? Neem dan contact op met Flip Hatzman: f.hatzman@ubbergen.nl,
tel 06-15858004.