Ingezonden persbericht


Persbericht

Zwolle, 28 november 2011

Streekmarkt Twente biedt leerlingen een stageplaats

Leuke maatschappelijke stages op elke eerste zaterdag van de maand

Elke eerste zaterdag van de maand vindt op het kerkplein van de Oude Blasiuskerk in Delden de Streekmarkt Twente plaats. Ruim dertig ondernemers uit de regio verkopen hier hun ambachtelijk gemaakte producten. Om van de Streekmarkt een nog groter succes te maken, wordt de organisatie van de markt sinds kort ondersteund door leerlingen die invulling geven aan hun maatschappelijke stage.

Sinds 2009 komen fijnproevers naar de Streekmarkt Twente in Delden om daar hun favoriete, regionale producten te kopen. De producenten staan zelf achter de kraam en kunnen de bezoekers dus alles vertellen over de herkomst en eigenschappen van het product. Vanwege het succes ziet de organisatie van de markt kansen om de Streekmarkt verder te ontwikkelen. Marktmeester Gerda Voorthuis: "Het is onze wens om mensen die slecht ter been zijn de mogelijkheid te bieden om de markt te bezoeken. Ook rond de promotie van de markt zijn nog stappen te maken". De extra handen die dit vraagt, heeft de organisatie van de Streekmarkt gevonden in de vorm van maatschappelijke stagiair(e)s. Dit schooljaar wordt de begeleiding en de werving van leerlingen verzorgd door Projecten LTO Noord. Streekmarkt Twente ziet veel mogelijkheden om de komende jaren de contacten met scholen en stagemakelaars zelf te organiseren.

Marktmeester Gerda Voorthuis is positief over de leerlingen die op de Streekmarkt Twente hun maatschappelijke stage vervullen. "Ze komen om te helpen, maar we vinden het ook belangrijk dat ze er wat van opsteken. Een streekmarkt is heel anders dan een weekmarkt of supermarkt. Alles wat verkocht wordt, is ambachtelijk geproduceerd in de regio. Dat maakt een streekmarkt uniek." Door deze benadering is de maatschappelijke stage op de Streekmarkt zowel leuk als leerzaam voor de leerlingen. Daarnaast blijkt uit onderzoek van Projecten LTO Noord bij diverse gerealiseerde maatschappelijke stages in de land- en tuinbouw dat de kennis van leerlingen over de agrarische sector door de stages worden vergroot. Ook krijgen de leerlingen een positiever beeld van de landbouw, de ondernemers en het platteland.

De organisatie van de Streekmarkt Twente heeft plaats voor meer maatschappelijke stagiair(e)s. Leerlingen kunnen kiezen uit verschillende opdrachten. Voor meer informatie: Lieke van Berkum, projectleider bij Projecten LTO Noord via 088 - 888 66 77 of www.ltonoord.nl/maatschappelijkestage.

Foto: Lekkere streekproducten kopen op de Streekmarkt Twente.

----------



Ingezonden persbericht