Sluijters wegens succes verlengd

Persbericht van Stichting Singer Memorial Foundation

De overzichtstentoonstelling van Jan Sluijters in Singer Laren heeft sinds de opening op 18 september al bijna 50.000 bezoekers getrokken. Vanwege dit succes verlengt Singer Laren de tentoonstelling met twee weken. De overzichtstentoonstelling met uitsluitend de beste werken van Jan Sluijters is nu tot en met 5 februari te zien in Singer Laren.

Jan Sluijters is altijd populair geweest bij een breed publiek. Hij is één van de grote kunstenaars die Nederland heeft voortgebracht. Een echt schilderbeest met een fijne neus voor vernieuwing. Verrassend zijn de diverse avant-garde stijlen waarin hij begin 20ste eeuw werkte; geliefd zijn vele naakten en rijke kleurgebruik. De bezoekers zijn veelal enthousiast over de veelzijdigheid van de tentoonstelling. De selectie van ruim 80 belangrijke werken geeft een goed beeld van het oeuvre van Jan Sluijters.

Singer Laren toont voor het eerst enkele belangrijke nieuwe aanwinsten van Sluijters in een overzichtstentoonstelling in eigen huis. De voorstudie Studie Bal Tabarin (1907), aankoop 2007 en Portret van Tonia Stieltjes (ca 1922), aankoop 2009. De bruiklenen in de tentoonstelling zijn afkomstig uit particuliere én museale collecties uit binnen- en buitenland. Sommige werken zijn tot nu toe nauwelijks voor het publiek te zien geweest.

De tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) te Den Haag. Deze instelling lanceert dit najaar een digitale bestandscatalogus van de schilderijen van Jan Sluijters, ter raadpleging én ter aanvulling. Bij de tentoonstelling verschijnt tevens een publicatie met artikelen van diverse specialisten bij uitgeverij Thoth in Bussum.

'Sluijters' is van 16 september 2011 t/m 5 februari 2012 te zien in Singer Laren.
Oude Drift 1, Laren - www.singerlaren.nl - openingtijden di-zo 11-17, gesloten Eerste Kerstdag.

Links:
http://www.singerlaren.nl

Noot voor redacties


Stichting Singer Memorial Foundation

Noot voor de red actie /

Razende Robot Reporter