Landstede

2e plaats op regiofinale FLL

JenaXL. NXTgen, het team van JenaXL heeft een knappe 2e plaats behaald tijdens de regiofinale van de First Lego League. Naast de robotprestatieprijs nam het team ook de prijs voor het mooiste spandoek mee naar huis.

De First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt en stimuleert om de maatschappelijke rol van technologie en techniek te onderzoeken aan de hand van opdrachten met lego. Ieder jaar staat daarbij een ander thema centraal. Dit jaar is het thema Food Factor, de beveiliging van voedsel.

Naast de missiewedstrijden met de legorobot, werd het team beoordeeld op de techniekpresentatie, themapresentatie en teamwork. Met de missies behaalde NXTgen de meeste punten (128).

De jury was erg te spreken over de bijdrage die het team gaat leveren aan 'de gezonde school'. Met de moestuin op het balkon naast het technieklokaal gaan ze zelf groenten kweken. De sla, tomaten en radijsjes gaat de kantinecommissie verwerken in een broodje gezond en "de soep van de dag". Tijdens de techniekpresentatie vertelde het team aan een deskundige jury hoe ze de robot gebouwd en geprogrammeerd hebben.

JenaXL