Warchild


Zwemmen voor War Child

28 november 2011 -
Elk jaar organiseert de zwem- en polovereniging `De Zuidwesthoek' in het zwembad `De Plantage' te Hoogerheide een zwemvierdaagse. Elk jaar staat de zwemvierdaagse in het teken van een goed doel maar omdat de vereniging dit jaar 40 jaar bestaat wilden ze het groter aanpakken.

Steun aan War Child
De vereniging werd geïnspireerd om dit jaar War Child te steunen door de vader van twee leden die zich dit voorjaar heeft ingezet voor War Child. Hij heeft de `60 van Texel' uitgelopen en daarbij bijna 3000 euro opgehaald voor War Child.

De zwemvierdaagse
Tijdens de zwemvierdaagse hebben de deelnemers elke dag 500 meter gezwommen. De deelnemers konden zich laten sponsoren door vrienden, familie, kennissen etc. Op het einde van de zwemvierdaagse heeft elke deelnemer een certificaat en medaille in ontvangst mogen nemen en werd de jongste en oudste deelnemer in het zonnetje gezet. Ook degene die het meeste geld heeft opgehaald kreeg een speciale attentie.

Opbrengst
Elke euro die is opgehaald is bestemd voor War Child en dit jaar is er EUR 927,- opgehaald! Een ontzettend mooi bedrag en de vereniging heeft het ook nog naar EUR 1000,- afgerond! Het meeste sponsorgeld werd opgehaald door Marcel van Daalen die maar liefst EUR 150,- heeft opgehaald. De jongste deelnemer was de bijna 5-jarige Julie van Santen en de oudste deelnemer wat Sjaak Buijsen met een leeftijd van 71 jaar.

De zwemvierdaagse van `De Zuidwesthoek' is een evenement voor alle leeftijden. War Child wil hierbij iedereen bedanken die zich heeft ingezet tijdens de zwemvierdaagse voor de hulp aan oorlogskinderen!