Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 28-11-2011

Hennepkwekerij

AMERSFOORT De politie heeft zondagavond 27 november een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten omstreeks 20.50 uur een onderzoek in in een woning aan de Liendertseweg. Daar troffen zij een hennepkwekerij met 272 planten aan. De stroomvoorziening bleek op een zeer brandgevaarlijke manier te zijn aangelegd. De politie trof de 24-jarige bewoonster in het pand aan. De vrouw probeerde uit de woning te vluchtten toen agenten de kwekerij ontdekten. Zij konden de vrouw aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Naar de vrouw wordt een onderzoek ingesteld. De planten en de kweekapparatuur zijn door de politie in beslag genomen.

Schoonmaaksters verdacht van diefstal

AMERSFOORT/LEUSDEN De politie heeft inmiddels twee aangiften ontvangen van bewoners van de Genthoek in Leusden en de Sterappelgaarde in Amersfoort die op vrijdag 18 november bestolen zouden zijn door twee schoonmaaksters.

Beide gedupeerden vonden de schoonmakers via de internetsite Marktplaats en deden in beide gevallen zaken met een vrouw die zich Suzanof Suzana noemde. De schoonmaakster kwam ook in beide gevallen met een jongere vrouw waarvan zij aangaf dat dit haar dochter was. Na het eerste schoonmaakbezoek misten beide aangevers waardevolle goederen uit de woning.

Signalement schoonmaakster:

Vrouw van rond de 45 jaar, ongeveer 1.60 m lang, gezet postuur, kort/zwart haar. De vrouw heeft een Oost-europees uiterlijk.

Het signalement van de dochters is in beide aangiften verschillend. Wel zijn ze zichtbaar jonger dan de andere verdachte en hebben eveneens een Oost-europees uiterlijk.

De politie vraagt eventuele getuigen of mensen met meer informatie om zich te melden via te. 0900-8844.