Politie Utrecht

Persberichten Utrecht Stad, 11.15 uur

Utrecht, 28-11-2011

Bewoner zeer ernstig gewond

UTRECHT Een 32-jarige man uit Utrecht raakte zeer ernstig gewond bij een explosie in zijn woning aan Ondiep-zuidzijde. De man is in eerste instantie naar het UMC vervoerd, maar werd vervolgens overgebracht naar het brandwondencentrum in Rotterdam.

De explosie ontstond op zondag 27 november omstreeks 10.25 uur. Door de luchtdruk ontstond schade aan de voorgevel, ramen en kozijnen. Er raakte verder niemand gewond. Een voor de woning geparkeerde auto raakte beschadigd door rondvliegende brokstukken.

De brandweer kwam ter plaatse, omdat er na de explosie brand was ontstaan. Uit metingen bleek dat er sprake was van een verhoogde concentratie van gas. Uit voorzorg moesten de bewoners van zes omliggende woningen tijdelijk hun woning verlaten. Zij werden achter de afzetting opgevangen. De bewoners mochten omstreeks 10.50 uur weer naar hun woning terugkeren. Een onderzoek naar het ontstaan van de explosie wordt ingesteld.

Diefstal van bouwterrein

UTRECHT In de nacht van zondag 27 op maandag 28 november is er omstreeks 00.30 uur melding gedaan van diefstal van een bouwterrein aan het Marmerplein. Het dievengilde zou gevlucht zijn op een scooter.

De politie wist de bestuurder van de scooter, een 20 jarige- man uit Utrecht, staande te houden op de Stadhouderslaan. Bij hem werd illegaal vuurwerk, een haspel en een schroevendraaier aangetroffen welke in beslag zijn genomen. De scooter van de man is eveneens in beslag genomen, aangezien hij niet in bezit was van een geldig rijbewijs. De politie onderzoekt of er nog een mogelijke tweede verdachte is.

Aan mensen die informatie hebben over de diefstal, of die rond het tijdstip van de diefstal verdachte personen in de buurt van het bouwterrein hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Aanrijding met letsel

UTRECHT Op zondag 27 november, omstreeks 16.00 uur, ontstond een aanrijding tussen een automobilist en een bromfietsster op de Amsterdamsestraatweg. Een 16-jarige bromfietsster uit Utrecht reed op het fietspad vanuit de richting van het centrum richting Maarssen.

De 37-jarige automobilist uit Utrecht reed met zijn auto van de Amsterdamsestraatweg de Beverstraat op. De bromfietsster botste tijdens dit afslaan achterop de auto en kwam hierbij ten val. Een ambulance is ter plaatse gekomen en heeft de bromfietsster onderzocht. Zij had letsel opgelopen aan haar hoofd en handen, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Politie zoekt verdachten ernstige mishandeling

UTRECHT De politie onderzoekt een ernstige mishandeling van een 32-jarige vrouw uit Utrecht. Zij liep letsel op aan haar gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Het incident gebeurde op zaterdag 26 november omstreeks 16.50 uur plaats in het Groot Winkelcentrum Overvecht voor een speelgoedwinkel. Bij de mishandeling waren twee jongens betrokken. De langste van het tweetal gaf de vrouw een vuistslag in het gezicht. Door de klap viel de vrouw op de grond. Een getuige trachtte nog een van de jongens vast te pakken, maar zij wisten te ontkomen. De vrouw heeft aangifte gedaan en de politie zoekt de twee jongens.

Het signalement van de jongen die heeft geslagen, luidt:

een jongen met een licht getint uiterlijk, 16 tot 18 jaar, ongeveer
1.75 m lang, een pokdalig smal gezicht. Hij droeg een zwarte jas, spijkerbroek en donkere gympen met een zilveren plaatje aan de zijkant. Van de andere jongen is alleen bekend dat hij ook een licht getint uiterlijk heeft en ongeveer 1.65 m.lang is en een zwart Nike petje droeg.

Een ieder die informatie heeft over de mishandeling of denkt de jongens te (her)kennen, wordt gevraagd kontakt op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven via het telefoonnummer 0800-7000 van Meld Misdaad Anoniem.