Gemeente Berkelland

de Veemarkt!

Welkom terug op de Veemarkt!

Na twee en een halve maand stevig doorwerken is de Veemarkt in Borculo weer helemaal beschikbaar voor het winkelend publiek.

Vanaf 1 december aanstaande is wegenbouwer NTP klaar op het parkeerplein en is ook de weg van Veemarktbrug tot Muraltplein weer open voor alle verkeer. Er ligt dan een mooi vormgegeven parkeergebied in het centrum van Borculo.

Veemarkt in Borculo

Klanten verwelkomen

De ondernemers rondom de Veemarkt zijn blij met de afronding van dit werk. Zij kunnen hun klanten weer zonder hindernissen verwelkomen. De bezoeker van het Borculose centrum kan nu terecht op een ruim parkeerplein en voldoende verblijfsruimte bij de winkels.

Winkeliers tevreden

Nadat een jaar geleden de vernieuwing van de Veemarktbrug voor obstakels zorgde was nu vanaf half september de Veemarkt een groot werkterrein. Met als gevolg een verminderde bereikbaarheid voor winkels en woningen. Geheel volgens de planning hebben wegenbouwbedrijf NTP en de projectleider van ANACON de werkzaamheden afgerond. Dit tot vreugde van de gevestigde winkeliers en de Borculose Ondernemersvereniging, want de periode rond de feestdagen is nu eenmaal belangrijk in hun bestaan. Om hun tevredenheid te uiten hebben zij attenties voor het winkelend publiek.

Nieuwe inrichting van Veenmarkt tot Muraltplein

Het wegenbouwbedrijf is nog niet helemaal vertrokken uit dit gebied. De verbinding van de Veemarkt langs de synagoge tot het Muraltplein krijgt ook nog een nieuwe inrichting. Dit gebeurt in de komende drie weken. Voor de bereikbaarheid van parkeerruimte en winkels heeft dit echter geen invloed.

Het gebied op de plaats van het oude postkantoor is buiten de herinrichting gebleven. Voor deze plek is een bouwplan voor winkelruimte en appartementen in voorbereiding. Tot de start daarvan blijft dit een parkeerplaats.