Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Bijna 60 automobilisten zijn afgeleid

Publicatiedatum: 28-11-2011 11:29:13

REGIO - Het Verkeershandhavingsteam heeft van maandag 21 tot en met zondag 27 november weer extra gelet op afgeleide bestuurders. In Gelderland-Midden werden 59 automobilisten bekeurd omdat ze met de telefoon bezig waren tijdens het rijden. Eén van hen viel daarbij extra op.

Een Edese vrouw reed dinsdagmorgen 22 november in haar woonplaats, op weg naar haar werk. Agenten zagen dat de auto slingerde en zelfs deels op de andere weghelft terechtkwam. De vrouw zou op dat moment haar mail op haar mobiele telefoon hebben bekeken.

Het is verstandig om op een parkeerplaats mails te checken of navigatiesystemen in te stellen. Tijdens het rijden is dat moeilijker en gevaarlijker. Het is niet eenvoudig om dan de auto recht te houden en voldoende afstand te bewaren. Daarnaast loopt men nog meer risico op een ongeluk. De bestuurder heeft op zo'n moment slechts één hand beschikbaar voor sturen èn schakelen. Dit kan leiden tot slingeren en problemen bij het ritsen en afslaan, en dus tot gevaarlijke situaties.

Tot en met half december wordt aan de hand van de verkeerscampagne `Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden' aandacht gevraagd voor de risico's van het gebruik van mobiele communicatieapparatuur tijdens het rijden. De campagne is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en wordt uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland i.s.m. onder meer de politie, ANWB en BOVAG. De politie zal de komende tijd extra letten op onder meer bellen achter het stuur. Dit gebeurt tijdens reguliere verkeerscontroles, maar bijvoorbeeld ook door het inzetten van onopvallende politievoertuigen. Meer informatie over de campagne vindt u op de website www.laatjenietafleiden.nl.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---