Gemeente Nieuwegein

Infocentrum Binnenstad

Infocentrum Binnenstad definitief gesloten
Komen er leuke winkels? Hoeveel zalen krijgt het theater? En hoe hoog is de bouwkraan van het Stadshuis eigenlijk? Bezoekers van het Infocentrum Binnenstad hadden de afgelopen jaren veel vragen over de nieuwe binnenstad. Het infocentrum, dat de gemeente in 2008 opende om Nieuwegeiners voor te bereiden op het nieuwe stadscentrum, sloot vrijdag 30 september 2011 definitief haar deuren.

Waarom is het infocentrum gesloten?
De eerste bouwfase van de binnenstad is bijna klaar. Afgelopen donderdag werd het nieuwe deel van Cityplaza feestelijk geopend. Begin november wordt het Stadshuis in gebruik genomen en niet lang daarna volgt DE KOM. Daarmee zijn de bouwwerkzaamheden van de gemeente voorlopig afgerond. De tweede bouwfase van de nieuwe binnenstad, de renovatie van de Markt en de bouw van de nieuwe passage met winkels en woningen, wordt uitgevoerd door Stadskwartier CV. De voorlichting over deze tweede fase gebeurt dan ook via Stadskwartier en het gemeentelijke infocentrum is daarom gesloten. Een deel van het voorlichtingsmateriaal krijgt vanaf november een nieuwe plek in het Stadshuis.

Duizenden bezoekers
Hoewel het infocentrum op de Borgstede uit de loop van het winkelend publiek zat, trok het de afgelopen jaren ruim 6000 bezoekers. Dit waren vooral Nieuwegeiners die benieuwd waren naar hun nieuwe stadscentrum, maar ook leerlingen die projecten over architectuur en stedenbouw volgden. Verder vonden regelmatig tentoonstellingen plaats en was er natuurlijk volop ruimte voor bewoners om met de gemeente, Stadskwartier en Corio in gesprek te gaan de bouw van het nieuwe centrum.

Enthousiaste bezoekers
Vrijwel het grootste deel van de bezoekers van het Infocentrum Binnenstad was zeer enthousiast over de nieuwbouw plannen en gaf aan er naar uit te kijken straks gebruik te maken van het vernieuwde stadscentrum.