Gemeente Urk

Persberichten

Koninklijke onderscheiding voor Menno Hakvoort

Menno Hakvoort krijgt de versierselen opgespeld

Op vrijdag 18 november 2011 reikte burgemeester Jaap Kroon een koninklijke onderscheiding uit aan de heer Menno Hakvoort. De uitreiking vond plaats na het 20-jarig jubileumconcert van de gospelgroep "Promise". Na afloop van de première en cd-presentatie van het project "U" van de gospelgroep kreeg hij de versierselen opgespeld. Voor zijn bijzondere inzet voor de kerkelijke koorzang binnen de Urker samenleving, is hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Menno Hakvoort (56 jaar) woont op Urk en is vanaf 1971 al actief in de muziek. Menno is vanaf dat jaar tot 1980 en vanaf 2000 organist van de Gereformeerde Kerk Urk. Van 1980 tot 2000 was hij organist in de Gereformeerde Kerk te Espel. Ook is hij begeleider van de jeugd- en opwekkingsdiensten. Daarnaast is hij de stuwende kracht achter de "Sing-in"-band die jeugddiensten voor kinderen en tieners organiseert. Decorandus is ook voorzitter van de commissie Beeld en Geluid ten behoeve van de nieuwbouw van een kerkgebouw van de Gereformeerde Kerk Urk.

Sinds 1991 is hij actief als dirigent van het kamerkoor Vocal Expression. Ook is hij vanaf 2001 muzikaal leider van de Musical Groep Urk. Deze groep is ontstaan uit de Gereformeerde Kerk Urk en heeft als doel het evangelie uit te dragen door middel van musicals, films en muziek. Hij arrangeert de nummers die geschreven worden, dirigeert het koor en geeft leiding aan de muzikale begeleiding van de band.

Naast zijn werk bij gemeente Urk zet hij zich ook al 20 jaar in als dirigent en leider van Gospelgroep "Promise". Ter gelegenheid van het feit dat hij zich al jaren inzet voor het muzikale, kerkelijke leven binnen de Urker gemeenschap is hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ook uniek is het feit dat burgemeester Kroon van Urk de Koninklijke onderscheiding uitreikte in de buurgemeente Noordoostpolder. Voor dit feit verleende burgemeester van der Werf van de gemeente Noordoostpolder graag zijn medewerking.