WERKdichterbijhuis.nl beste vacaturesite voor banen dichtbij huis

Persbericht van Adapt B.V.

WERKdichterbijhuis.nl komt als beste uit de bus bij een kwalitatief onderzoek van het onafhankelijke MKB recruitment Blog. MKB recruitment Blog testte drie vacaturebanken die zich specialiseren in het vinden van een baan voor mensen die dichterbij huis willen werken. Winnaar WERKdichterbijhuis biedt niet alleen een nieuw concept online, zo stelt de jury, in het uitwisselen van mensen op gelijkwaardige functies in verschillende regio's maar komt ook met een professioneel ogende website met allerlei leuke tools.

WERKdichterbijhuis.nl anders dan anderen
Mensen met een gelijkwaardige functie kunnen via WERKdichterbijhuis.nl van baan wisselen. 'Een zeer origineel concept' aldus de onderzoekers van MKB recruitment Blog. De website oogt daarnaast professioneel en modern en biedt tal van leuke tools zoals het berekenen van filetijd. Het vacatureaanbod bestaat uit een samengesteld aanbod van externe partners. Om gebruik te maken van het baanaanbod op de website wordt je uitgenodigd om je aan te melden. Voor wie dat nog niet wil is er dan mogelijkheid om middels een zogenaamde 'sneak preview' te zien welke matches er in de buurt zijn.

Vacatures en ruilbanen
'Voor het vinden van een baan in de buurt heeft de onderzoeker een profiel aangemaakt op de website, wat binnen een paar minuten is geregeld. Aangekomen op zijn persoonlijke pagina heeft de tester meteen 1 match voor het ruilen van een baan en daarnaast werden er 7 vacatures vermeld van de eerder genoemde partners. Wanneer je interesse hebt in de match voor het ruilen van een baan kun je er voor kiezen om met diegene in contact te komen voor meer informatie.'

Concurrentie blijft achter
MKB recruitment Blog onderzocht niet alleen het winnende WERKdichterbijhuis van Adapt BV maar testte ook twee concurrenten. Werkendichtbij van de Persgroep werd tweede. Op de derde plaats eindigde Werkendichtbijhuis.nl.
Over Werkendichtbijhuis.nl schrijft het blog: "de professionele indruk ontbreekt. De site heeft een basic look, een falende zoekmachine en weinig directe vacatures bij bedrijven." Over de door de Persgroep dit voorjaar gelanceerde site werkendichtbij.nl schrijven de onderzoekers het volgende:"Bij een willekeurige zoekactie in een grote plaats buiten de Randstad worden enkele banen gevonden. Ook in de Randstedelijke provincies is er nog redelijk wat aanbod, maar daarna wordt het, aldus de onderzoekers 'dunnetjes'. Zeker voor een website die als doel heeft mensen dichtbij huis te laten werken, dan is er een groot vacatureaanbod nodig. Na het filteren op woonlocatie blijft er weinig over van de in totaal 1923 geboden banen.

Leuke tools
WERKdichterbijhuis' oprichter Arjan Dekker over de tools: 'Onze website geeft banen zoeken een andere dimensie en maakt het makkelijk door de bundeling. Daarbij zet onze invalshoek met betrekking tot mobiliteit aan tot duurzame gedragsverandering, al wil je dat natuurlijk niet opleggen. Vandaar dat we hebben gekozen voor een aantal grappige en confronterende items op de site. Deze worden dagelijks allemaal vele tientallen keren gebruikt en de uitslagen doorgestuurd via socialmedia buttons, wat anderen ook weer tot nadenken over de woon werksituatie aanzet.' De onderzoekers van het blog schreven over de tools: "Een leuke tool is een test waarmee je erachter komt wat voor 'woon-werkverkeer type' jij bent. Door het beantwoorden van vragen kom je uit bij 1 van de 70 profielen. Nog een leuke tool is het concreet uitreken van je file tijd.' De testpersoon van de blog bleek 6,25 werkdagen per maand in de file te staan. Doorgerekend, 75 werkdagen per jaar. En bij een carrière van 40 jaar 3000 werkdagen. Om het overzicht volledig te maken heeft de testpersoon alles teruggerekend naar hele dagen en concludeert 2,75 jaar in de file te staan. 'Misschien niet helemaal reëel, maar niet minder confronterend' aldus de testpersoon. Voor het complete onderzoek over WERKdichterbijhuis.nl kan men terecht bij www.recruitment-blog.nl.

Links:
http://www.werkdichterbijhuis.nl



Razende Robot Reporter