Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.55 uur

Utrecht, 28-11-2011

Tasroof

SOEST Op vrijdag 25 november werd op de Oude Raadhuisstraat een vrouw van haar tas beroofd.

Het slachtoffer, een 48-jarige inwoonster van Huizen, liep rond 14.25 uur vanaf de Van Weedestraat de Oude Raadhuisstraat in. Net na de kruising met het Kerkpad NZ passeerden haar twee personen op een zwarte retroscooter. De bijrijder op de scooter trok aan de handtas van de vrouw. De vrouw probeerde de tas nog vast te houden maar moest deze uiteindelijk toch los laten om te voorkomen dat zij ten val kwam. De verdachten reden hierna weg in de richting van de Lange Brinkweg waar zij linksaf sloegen in de richting van de Stadhouderslaan. De politie sluit niet uit dat het slachtoffer is gevolgd vanaf een betaalautomaat op de Van Weedestraat bij het ING-kantoor.

Van de verdachten is het navolgende signalement bekend:

De bestuurder betrof een jongen met een normaal postuur en ongeveer
1.80 meter lang. Hij was gekleed in een zeer donkerblauwe spijkerbroek en een zwart bomberjack. De bestuurder had een zwarte helm op die het best kan worden omschreven als een retrohelm met een transparant bolvizier.

De passagier betrof ook een jongen met normaal postuur en gekleed in een donkerblauwe joggingbroek (zonder strepen), met een elastiek aan de onderkant en eveneens een zwart bomberjack. Dit jack leek wel minder gewatteerd dan het jack van de bestuurder. De passagier had een crèmekleurige helm op, gelijkend op hetzelfde model als van de bestuurder.

De scooter betrof een zogenaamd retromodel, zwart van kleur en in hoogglans gespoten.. De scooter had een breed stuur met chromen strips ter hoogte van de wielkas. Ook was er op de linkerachterkant een chromen tekst geplaatst. Aan de voorzijde zat een windscherm. Aan de achterzijde van scooter zat een blauwe kentekenplaat.

De politie doet onderzoek naar deze straatroof en verzoekt getuigen, en/of personen die menen deze verdachten, al dan niet in combinatie met de scooter, te kennen, contact op te nemen met het district Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844. Indien u anoniem wilt blijven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via het telefoonnummer 0800-7000.

Controle bosgebied

SOEST De politie heeft zondag 27 november een controle gehouden in de bosgebieden van de gemeente Soest.

Tussen 08.30 en 16.00 uur werd er in de bossen van Hees gelet op het gebruik van de ruiter- en mountainbike paden, het bevinden op verboden grond in het waterwingebied en het aanlijnen van de honden.

Elf mountainbikers werden uiteindelijk bekeurd omdat zij reden in voor fietsers verboden terreingedeelten. Bij de gecontroleerde ruiters bleek alles in orde te zijn. Verplichte ruiterpaden werden gevolgd en de ruiterpenningen waren in alle gevallen aanwezig. Een aantal hondenbezitters werden gewaarschuwd op de aanlijnverplichting van de hond.

Inbrekerswerktuigen

SOESTERBERG De politie heeft zondagavond vier inwoners van Utrecht aangehouden die met inbrekerswerktuigen rondreden op de Richelleweg.

Rond 22.35 uur kreeg de politie de melding dat vier personen zich verdacht gedroegen bij een woning op de Gemini. Aanrijdende surveillance-eenheden zagen de auto waarin de mannen zich verplaatsten rijden op de Richelleweg en lieten hen stoppen. Bij het onderzoek in de auto werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen.

De verdachten, in de leeftijd tussen 19 en 24 jaar oud, werden aangehouden en ingesloten in het arrestantencomplex in Houten.

De politie onderzoekt of de verdachten betrokken zijn bij gepleegde woninginbraken.

Daarnaast wil de politie nog eens benadrukken hoe belangrijk het is dat inwoners met het alarmnummer 112 bellen als zij een verdacht persoon of een verdachte situatie zien. Dankzij het alert reageren van een bewoner op de Gemini is mogelijk voorkomen dat er woninginbraken zijn gepleegd en konden de verdachten worden aangehouden.

Auto gestolen bij inbraak

EEMNES- Op zondag werd een auto gestolen. Omstreeks 17.45 uur kwam de bewoner thuis aan de Laarderweg. Hij was omstreeks 12.30 uur vertrokken en had zijn auto, een Volkswagen Golf R32, op de oprit laten staan.

Toen hij terugkwam zag hij dat zijn auto was verdwenen. Inbrekers hadden de toegang tot zijn woning verschaft en de sleutel van de snelle Golf gepakt. Het gaat hier om een zwarte Volkswagen Golf, voorzien van het kenteken 79-XX-JV.

De politie verzoekt eventuele getuigen, en/of personen die weten waar deze auto zich bevind, om contact op te nemen met het district Eemland noord via het telefoonnummer 0900-8844.

Daarnaast waarschuwt de politie de inwoners van het district Eemland noord voor deze methode bij woninginbraken. Vooral bij exclusieve autos pleegt men nog wel eens in te breken met het oogmerk om de bij de woning geparkeerde auto te stelen. De politie adviseert eigenaren van dergelijke autos de autosleutel altijd op te bergen of bij zich te dragen en in de nachtelijke uren niet op een voor de hand liggende plaats achter te laten (het bekende sleutelrekje)