Symantec

Utrecht, 25 oktober 2011 - Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) kondigt versie 6.0 van zijn storagebeheer en producten voor een hoge beschikbaarheid aan. Met deze release stelt Symantec IT-organisaties in staat veerkrachtige private clouds te bouwen door omvorming van hun bestaande infrastructuur. Organisaties kunnen complete zakelijke diensten end-to-end beheren met ingebouwde flexibiliteit, zelfs als de zakelijke dienst draait op meerdere virtualisatietechnologieën, besturingssystemen en storage-platforms. Deze release omvat meerdere producten in de portefeuille van Symantec, inclusief Veritas Storage Foundation 6.0, Veritas Cluster Server 6.0 en Veritas Operations Manager 4.1. Deze oplossingen zijn geïntegreerd om IT-organisaties te helpen met de verschuiving naar een private cloud-architectuur.

Uit Symantec's recente Virtualization and Evolution to the Cloud Survey blijkt dat 67 procent van de IT- en C-level professionals minder overtuigd zijn van het plaatsen van bedrijfsvitale applicaties in een private/ hybride cloud. Dit komt door de zakelijke eisen omtrent SLA's met een hoge beschikbaarheid. Deze zorg heeft eveneens impact op hun storage-omgeving. Tweeëntachtig procent van de respondenten noemt een betere beschikbaarheid als een belangrijk doel voor het besluit om private storage-as-a-service te implementeren.

"IT-architecten waarderen de belofte van de private cloud, maar ondanks de hype worstelen ze met zeer reële vragen", zegt Erik van Veen, Senior Manager Technical Sales Organisation bij Symantec Nederland. "Hoe maak ik mijn infrastructuur flexibeler? Hoe geef ik het de kenmerken van een publieke cloud, zonder afbreuk te doen aan beschikbaarheid en security?"

Met Symantec kunnen IT-organisaties hun eigen veerkrachtige private clouds bouwen door gebruik te maken van investeringen die zij reeds hebben gedaan in hun data center. Met deze release kunnen organisaties:
* Zakelijke diensten end-to-end beheren via heterogene platforms
* Veerkrachtige, flexibele storage implementeren voor cloud workloads
* De storage-hoeveelheid verminderen door deduplicatie, compressie en thin reclamation

* Gebruik makend van één gebruikers interface voor intelligente rapportering en non-disruptive remediering

Aangekondigde, nieuwe producten:

* Veritas Storage Foundation 6.0

* Veritas Cluster Server 6.0

* Veritas Operations Manager 4.1

* Symantec ApplicationHA 6.0

* Veritas Dynamic Multi-Pathing 6.0

* Veritas Cluster File System 6.0

* Veritas Replicator 6.0

* Symantec VirtualStore 6.0

* Veritas Storage Foundation for Windows 6.0
* Veritas Storage Foundation for Oracle RAC 6.0
* Veritas Storage Foundation for Sybase ACE 6.0

Beheer beschikbaarheid van zakelijke diensten end-to-end binnen heteterogene platforms met Veritas Cluster Server 6.0 en Symantec ApplicationHA 6.0
De meeste bedrijfsvitale applicaties zijn tegenwoordig multi-tiered met web-, applicatie-, middleware- en databaselagen verdeeld over meerdere servers, verschillende platforms, fysieke en virtuele omgevingen en maken gebruik van verschillende soorten storage. Het waarborgen van de end-to-end beschikbaarheid van de zakelijke diensten is tegenwoordig een grote uitdaging. IT-organisaties hebben in het geval van geplande en ongeplande downtime te maken met meerdere tools, handmatige interventie en coördinatie tussen verschillende teams.

Veritas Cluster Server 6.0 en Symantec ApplicationHA 6.0 met de nieuwe Virtual Business Services (VBS)-mogelijkheden zijn ontworpen om continu hoge beschikbaarheid te bieden en de duur van storingen voor complete multi-tier zakelijke applicaties te verminderen door ze in te kapselen als één enkele entiteit. Beheerders kunnen straks de start, stop, testing en failover van volledige multi-tier applicaties met een enkele klik bedienen. Dit resulteert in veerkracht en mobiliteit voor de zakelijke diensten. Veritas Cluster Server biedt nog steeds de meest uitgebreide out-of-the-box applicatie-ondersteuning en is beschikbaar op alle belangrijke besturingssystemen en virtualisatieplatforms waaronder IBM AIX, HP-UX, Oracle Solaris, Linux, Microsoft Windows en VMware.

Implementeer flexibele storage voor cloud workloads met Veritas Storage Foundation 6.0
Met de exponentieel groeiende behoefte aan opslagruimte hebben IT-organisaties een nieuwe aanpak nodig voor het kosteneffectief en flexibel beheer van hun omgevingen. Zij moeten hierbij rekening houden met het behoud van een hoog niveau van de beschikbaarheid van hun belangrijke toepassingen. Deze aanpak getuigt van het vermogen om storage op dynamische wijze te laten groeien en slinken, het geoptimaliseerd en in real-time te bewaren en de flexibiliteit om het juiste type storage te kiezen van de juiste leveranciers. Bovendien hebben storage-beheerders tools nodig die helpen bij het automatiseren van storagevoorziening, op gebruik gebaseerde charge backs en rapportage binnen datacenters met heterogene storage-omgevingen.

Dankzij de Veritas Storage Foundation productlijn kunnen storage-beheerders de juiste hardware-oplossing kiezen voor hun storage-behoeften. Tevens is het een aanvulling op de geavanceerde functies van de storage-reeks. Storage Foundation 6.0 is bedoeld om deduplicatie en compressie in de bestandssysteemlaag te ondersteunen. Behalve voor ondersteuning van thin reclamation, het rangschikken van storage, het dynamisch vergroten of verkleinen en slimme migratie, is Storage Foundation voorzien van de meest uitgebreide mogelijkheden voor storage-optimalisatie op basis van block-based SAN-storage-omgevingen. Al deze functies zijn zodanig uitgevoerd dat er geen onderbrekingen hoeven plaats te vinden in het productie proces en er is een minimale invloed op de prestaties door geautomatiseerde `profielen op basis van prioriteit', dat onderscheid maakt tussen applicatie- en onderhoudswerkzaamheden. De Veritas Storage Foundation reeks omvat Veritas Dynamic Multi-Pathing, Veritas Cluster File System en Symantec VirtualStore, met ondersteuning voor alle belangrijke storage-typen en besturingssystemen.

Gebruik een gebruikers interface voor intelligente rapportage, sanering en beheer met Veritas Operations Manager 4.1
Veritas Operations Manager (VOM) biedt een enkelvoudige beheertool voor fysieke en virtuele servers die klanten helpt om de beschikbaarheid van zakelijke diensten en heterogene storage-omgevingen in datacenters te visualiseren, analyseren en controleren. IT-organisaties kunnen storage aanbieden door gebruik te maken van op beleid gebaseerde templates en chargeback te implementeren gebaseerd op gebruik van applicatie storage met Veritas Operations Manager Advanced. Veritas Operations Manager biedt niet alleen een applicatie om de complete storage-infrastructuur in te zien, maar het stelt beheerders ook in staat om onmiddellijk ingrijpende actie te ondernemen om storage-gebruik te optimaliseren en meten met Veritas Storage Foundation.

Krijg de gewenste private cloud door gebruik te maken van de eigen infrastructuur
Met de introductie van deze oplossingen kunnen organisaties bestaande middelen met elkaar verbinden - zowel op fysieke als virtuele systemen, binnen Operating System- en virtualisatieplatformen met alle grote storage-typen - om een veerkrachtige, schaalbare en flexibele infrastructuur te bouwen. Symantec stelt IT-organisaties in staat om hun bestaande infrastructuur te transformeren om zo te kunnen profiteren van de voordelen van een veerkrachtige, private cloud.

Quotes

* "Sinds Symantec vijf jaar geleden zijn storage en high availability software Storage Foundation HA 5.0 introduceerde, is er veel veranderd binnen de markt", zegt Erik van Veen, Senior Manager Technical Sales Organisation bij Symantec Nederland. "We hebben Storage Foundation verbeterd en nieuwe innovaties uit ons productportfolio toegevoegd. We helpen onze klanten zo om veerkrachtige, hoge beschikbaarheid private cloud-omgevingen op te bouwen, door gebruik te maken van hun bestaande infrastructuur. Deze innovaties zorgen voor een volledige end-to-end zichtbaarheid en totale controle over hun heterogene infrastructuur."
* "Met medewerkers die 24 uur per dag online zijn en door de hoeveelheid informatie die per dag door bedrijven wordt aangemaakt, hebben organisaties moeite om systemen en applicaties te beheren", zegt David A. Chapa van Enterprise Strategy Group. "Organisaties kunnen downtime van de meest vitale toepassingen niet langer tolereren en dat resulteert in alsmaar strenger wordende SLA's. Als gevolg hiervan moet IT de waarde van de bestaande infrastructuur maximaliseren om meer te kunnen doen. Met Storage Foundation 6.0 helpt Symantec organisaties bij het transformeren van hun datacenters."

* "Symantec ApplicationHA biedt ons een uniek inzicht in onze virtuele omgeving, waardoor wij onze 99,5 procent applicatiebeschikbaarheid binnen VMware kunnen overstijgen", zegt Graeme Hackland, IT-/??IS Director bij Lotus Renault GP. "Ook kunnen we het proces automatiseren van het waarborgen van de beschikbaarheid van deze vitale applicaties in geval van een ramp of onvoorziene downtime door coördinatie van ApplicationHA met de onderliggende virtuele infrastructuur. Dit kan allemaal worden uitgevoerd binnen het VMware vCenter of via de Veritas Operations Manager-console om zo het beheer van het recovery-proces te faciliteren."

Over storage- en beschikbaarheidsmanagement van Symantec Symantec helpt organisaties bij het beveiligen en beheren van hun informatiegestuurde wereld met storage management, high availability/disaster recovery, email archiving en back-up & recovery oplossingen.

Over Symantec
Symantec is een van 's werelds grootste leveranciers van oplossingen op het gebied van beveiliging, opslag en systeembeheer. Het helpt particulieren, bedrijven en organisaties om hun informatiegestuurde wereld te beveiligen en te beheren. Onze software en diensten bieden complete en efficiënte bescherming tegen meer risico's op meer punten, zodat onze klanten hun informatie vol vertrouwen kunnen opslaan en gebruiken. Raadpleeg voor meer informatie www.symantec.nl.

###

NOTE TO EDITORS: If you would like additional information on Symantec Corporation and its products, please visit the Symantec News Room at http://www.symantec.com/news. All prices noted are in U.S. dollars and are valid only in the United States.

Symantec and the Symantec Logo are trademarks or registered trademarks of Symantec Corporation or its affiliates in the U.S. and other countries. Other names may be trademarks of their respective owners.

Forward-looking Statements: Any forward-looking indication of plans for products is preliminary and all future release dates are tentative and are subject to change. Any future release of the product or planned modifications to product capability, functionality, or feature are subject to ongoing evaluation by Symantec, and may or may not be implemented and should not be considered firm commitments by Symantec and should not be relied upon in making purchasing decisions.