KNHS

Ruiters niet genomineerd voor eretitels NOS/NOC*NSF Sportgala 28 november 2011

ERMELO (KNHS) Dit jaar zijn er geen paardensporters genomineerd voor de eretitels die tijdens het NOS /NOC*NSF Sportgala op 12 december worden uitgereikt. Voor de uitverkiezing Sportvrouw van het jaar 2011 komen Ranomi Kromowidjojo (zwemmen), Marianne Vos (wielrennen) en Ireen Wüst (schaatsen) in aanmerking. De genomineerde sportploegen zijn het Nederlands honkbalteam, de Nederlandse vrouwenaflossingsploeg shorttrack en de 4x100 meter estafettezwemsters.

Maikel Scheffers (rolstoeltennis), Thierry Schmitter (zeilen) en Esther Vergeer (rolstoeltennis) hebben een nominatie verdiend in de categorie Gehandicapte sporter van het jaar 2011. De strijd om de titel Coach van het Jaar 2011 gaat tussen Brian Farley (honkbal), Jacco Verhaeren (zwemmen) en Roel Verwijlen (schermen). Voor de Young Talent Award zijn genomineerd: motocrosser Jeffrey Herlings, zwemster Sharon van Rouwendaal en atlete Dafne Schippers.

De KNHS had Adelinde Cornelissen (Nijkerk) voorgedragen voor de titel sportvrouw van het jaar; Sjef Janssen (Erp) als coach van het jaar en Petra van de Sande (Den Haag) als gehandicapte sporter van het jaar. Voor de titel Young Talent Award had de KNHS Maikel van der Vleuten (Mierlo) voorgedragen.

De vakjury die bepaald heeft wie de genomineerden zijn, bestaat uit de volgende personen:
Pieter van den Hoogenband, winnaar Fanny Blankers-Koen award Leontien Zijlaard-van Moorsel, winnaar Fanny Blankers-Koen award Charles van Commenée, chef de mission Olympische Spelen Beijing 2008 Henk Gemser, chef de mission Olympische Spelen Vancouver 2010 Thea Limbach, chef de mission Paralympische Spelen Beijing 2008 Joop Alberda, coach
John Volkers, sportjournalist
Ewoud van Winsen, sportjournalist
Jeroen Bijl, manager Topsport NOC*NSF (voorzitter vakjury)

Juryrapporten genomineerden:
>> Sportman van het Jaar
>> Sportvrouw van het Jaar
>> Sportploeg van het Jaar
>> Gehandicapte Sporter van het Jaar
>> Coach van het Jaar
>> Young Talent Award