Politie Twente

Bromfietser gewond bij aanrijding Enschede
Zondag 27 november raakte een 49-jarige bromfietser uit Enschede gewond bij een ongeval op de Hengelosestraat in Enschede.

Omstreeks 18.50 uur reed een 70-jarige automobilist uit Enschede op de Hengelosestraat in Enschede. Hij kwam vanuit de richting centrum en wilde linksaf de Toekomststraat inrijden. Het verkeer in tegenovergestelde richting stond stil, doordat er filevorming was ontstaan na een voetbalwedstrijd. Op een gegeven moment werd aan de 70-jarige automobilist de mogelijkheid gegeven om de Toekomststraat in te rijden, doordat een auto in tegenovergestelde richting ruimte bood en een lichtsignaal gaf. Op het moment dat de 70-jarige automobilist linksaf sloeg, kwam hij in aanrijding met een 49-jarige bromfietser, die rechts langs het stilstaande verkeer reed. Hierbij raakte de 49-jarige bromfietser uit Enschede gewond. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011112653)

Rijbewijs ingevorderd
Enter
Een 20-jarige automobilist uit Enter raakte in de nacht van zondag 27 op maandag 28 november zijn rijbewijs kwijt, nadat hij onder invloed van alcohol achter het stuur had gezeten.

In de nacht van zondag 27 op maandag 28 november 2011 controleerden surveillerende agenten op het Erve Borgerinck in Enter een automobilist. De agenten vermoedden dat de bestuurder, een 20-jarige Entenaar, onder invloed van alcohol verkeerde en namen hem daarom mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,38 promille uit. Het rijbewijs van de 20-jarige automobilist is ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011112738)

Aanhouding naar aanleiding onderzoek hennepkwekerij Hengelo
Naar aanleiding van een onderzoek dat door de politie is ingesteld, nadat op vrijdag 25 november een hennepkwekerij werd aangetroffen aan de Parallelweg SS in Hengelo, is op maandagmorgen 28 november een 44-jarige Enschedeër aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de eigenaar te zijn van de hennepkwekerij. (2011111990)

Hennepkwekerij aangetroffen Hengelo
Naar aanleiding van klachten over een sterke wietlucht bij een pand aan de Parallelweg SS, stelden agenten op 25 november rond 11.30 uur een onderzoek in. Zij troffen in het pand een in werking zijnde hennepkwekerij aan, waarbij al 522 planten geoogste waren. Twee 28-jarige mannen, een uit Ter Apel en een uit Hengelo, die in de kwekerij aan het werk waren, werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De elektriciteit bleek illegaal te zijn afgetapt. De plantenresten en apparatuur van de kwekerij werden vernietigd. 2011111990

Alcomobilist aangehouden na doorrijden Saasveld / Borne
Een 22-jarige automobilist uit Ommen werd maandag 28 november aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt en er na de aanrijding vandoor was gegaan.

Maandagmorgen 28 november omstreeks 02.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Gravenallee in Saasveld. De veroorzaker was na de aanrijding er vandoor gegaan zonder zijn identiteit bekend te maken. Getuigen gaven het kenteken door van de veroorzaker. Op de Weerselosestraat in Borne troffen de agenten de veroorzaker aan. Het voertuig had schade. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 22-jarige man uit Ommen, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,17 promille uit. De man is een beginnend bestuurder en heeft vaker onder invloed van alcohol gereden. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2011112740)

Controles fietsverlichting
Almelo
In de komende twee weken, tussen maandag 28 november en vrijdag 9 december, zullen rond het station in Almelo controles gehouden worden. Er zal gecontroleerd worden op goede fietsverlichting. Hiermee wil Politie Twente scholieren bewust maken van het belang van goede fietsverlichting.

Wat wordt verstaan onder goede fietsverlichting? Voor 'vaste' fietsverlichting geldt: voorverlichting is wit of geel, achterverlichting is rood. Knipperende lichtjes zijn niet toegestaan.

'Losse' fietsverlichting is ook toegestaan, mits het aan de juiste voorwaarden voldoet. Deze voorwaarden zijn: . Ze mogen alleen op het bovenlichaam worden bevestigd, dus niet op hoofd, armen of benen; . De lampjes moeten goed zichtbaar worden bevestigd, bijvoorbeeld aan een tas of op de kleding. Er mag dus niets voor of overheen hangen. . De lampjes moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen en niet teveel bewegen. . Knipperende lichtjes zijn niet toegestaan.



Politie Twente