Gemeente Den Haag

Nieuwbouw brede buurtschool College St. Paul

Wethouder Ingrid Van Engelshoven (Onderwijs en Dienstverlening) heeft op 25 november het startsein gegeven voor de nieuwbouw van het College St. Paul aan het Isabellaland.

College St. Paul spil in de wijk

Op deze locatie wordt gebouwd aan een brede buurtschool. In het nieuwe gebouw komt niet alleen de school, maar ook buurthuis De Landen. Er wordt samengewerkt met welzijnsorganisatie Voor Welzijn, zorgorganisatie Cardia en de openbare bibliotheek. Door deze combinatie van functies kan College St. Paul in de komende jaren uitgroeien tot een belangrijke spil in de wijken Mariahoeve en Bezuidenhout.

Brede Buurtschool in Den Haag

In Den Haag zijn 95 scholen die brede buurtschoolactiviteiten organiseren. Soms staat de brede buurtschool voor zes uur extra lestijd en naschoolse, sportieve- en culturele activiteiten. Andere scholen zetten in op intensieve samenwerking met instellingen in de wijk, zoals welzijnsorganisaties, bibliotheek en bewonersorganisaties. Wat brede buurtscholen bindt, is dat er meer kansen voor kinderen- en meer kansen voor de wijk zijn.

Meer informatie over de brede buurtschool is te vinden op de website van de gemeente Den Haag.
Wethouder van Engelshoven begraaft een tijdscapsule. In de capsule zijn wensen opgeschreven die College St. Paul heeft op onderwijskundig gebied.